Cum se feresc copiii de hărțuirea pe internet

151
Cum se feresc copiii de hărțuirea pe internet - cumseferesccopiii-1401288715.jpg

Articole de la același autor

Peste 90 la sută din copiii care au fost jigniți sau hărțuiți pe internet spun că acest lucru s-a petrecut pe messenger sau pe rețelele sociale. În numai doi ani, consilierii liniei de helpline au primit 1.224 de apeluri le-gate de probleme de siguranța datelor personale și hărțuire online.

Mii de liceeni au participat, în ultimele luni, la întâlniri despre riscurile la care se supun atunci când navighează pe internet și au aflat cum se pot proteja de aceste pericole. Campania a fost organizată de Salvați Copiii și echipa Sigur.Info și au fost abordate teme precum rețelele sociale, întâlnirile cu necunoscuți, protecția datelor personale, dar și hărțuirea (cyberbullying-ul) - capitol la care copiii români ocupă primul loc în Europa.

"Am încercat să le amintim copiilor că nu prea mai există diferențe între online și offline și că n-ar fi o idee rea să încerce să se comporte pe net la fel ca pe stradă. De exemplu: dacă ar veni cineva pe stradă la noi și ne-ar întreba «Unde te duci? Cu cine ești? Cu ce ești îmbrăcat/ă? Cât mai stai acolo?», probabil că nu i-am spune! În schimb, o poză și un check-in postăm cu foarte mare ușurință, fără să ne gândim de două ori", a declarat Andrei Leonte, ambasador Internet Helpline. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4993 secunde