Cum se calculează cuantumul indemnizației de șomaj

1025
Cum se calculează cuantumul indemnizației de șomaj - cuantumsomaj-1484847922.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, cuantumul indemnizației de șomaj se acordă în funcție de stagiul de cotizare. Astfel, vor primi 75% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data stabilirii acestuia, persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an. La această sumă, se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, dar și a unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare. 


Cotele procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare sunt: 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin trei ani; 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 5 ani; 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani; 10% pentru cei care au deja o vechime de cel puțin 20 de ani. 


Pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru șomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare, se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru șomaj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde