Cum este mai ieftin?

Cum scăpăm de maidanezi: STERILIZAREA sau EUTANASIEREA?

1426
16
Cum scăpăm de maidanezi: STERILIZAREA sau EUTANASIEREA? - caine-1328086726.jpg


Polemica dintre iubitorii de câini și cei care au pățit-o, fiind mușcați de maidanezi, s-a dus de multe ori în fața blocului, pe stradă și pe site-urile de socializare. În lupta umăr la umăr, unde unii vor să scape pentru totdeauna de maidanezi, iar alții îi acuză de barbarism, decisiv este și prețul. Cât costă să strângi câinii vagabonzi și să îi întreții în adăpost și cât costă să îi omori, conform legii, au calculat reprezentanții uneia dintre cele mai mari fundații pentru protecția animalelor din România, Vier Pfoten, citați de realitatea.net
Potrivit reprezentanților Fundației pentru Protecția Animalelor "Vier Pfoten", cea mai bună soluție în gestionarea problemei maidanezilor este sterilizarea și returnarea lor în comunitate. Asta și pentru că implică, din punct de vedere financiar, cele mai mici costuri pentru administrațiile locale, respectiv pentru toți contribuabilii.

1. Prindere – Sterilizare – Returnare în teritoriu
Sterilizare (incluzând deparazitare, vaccinare antirabică, crotaliere) plus medicamente și materiale sanitar-veterinare: 50-65 lei (12-15 euro)
Costuri administrative (motorină, salarii): aprox. 45 lei (10 euro)
Total: 95-110 lei (20-25 euro)/câine

2. Prindere – Sterilizare - Cazare în adăpost timp de o lună
Sterilizare (incluzând deparazitare, vaccinare antirabică, crotaliere) plus medicamente și materiale sanitar-veterinare: 50-65 lei (12-15 euro)
Costuri administrative (motorină, salarii): aprox. 45 lei (10 euro)
Cazare în adăpost: 5 lei/zi (hrană, apă, curățenie, dezinfectare), adică 150 lei (35 euro)
Total: circa 250 de lei pentru o lună (60 euro/lună)

3. Prindere - Cazare timp de o lună în adăpost - Eutanasiere
Costuri administrative (motorină, salarii): aprox. 45 lei (10 euro)
Cazare 30 de zile în adăpost: 150 lei (35 euro)
Eutanasiere (anestezie plus substanță letală): 25-30 lei (6-7 euro)
Incinerare la Protan: 35 lei pentru un câine de 15 kilograme)
Total: 260 de lei (62 euro)/câine.
Costurile prezentate de Asociația "Vier Pfoten" sunt estimative și sunt bazate pe cheltuielile suportate în mod curent de ONG-uri.

 



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
olguta
1 februarie 2012
sterilizarea

eutanasierea inseamna crima, catei trebuie sa stea pe linga oameni ca sint ascultatori si ne apara

Evul Mediu la romani
1 februarie 2012
Vier Pfoten recidiveaza.Vier Pfoten se intoarce.

Vier Pfoten a uitat sa faca adunarea.La varianta Nr1,Vier Pfoten nu a pus cheltuielile cu spitalizarea sau cu inmormantarea victimelor umane atacate de maidanezi.Numai in luna ianuarie 2012 am numarat in presa trei victime "in teritoriu" din care daua au murit(un copil si o femeie). Anul abia a inceput,la minciuni stam bine.Vier Pfoten contraataca.

cetatean
1 februarie 2012
trebuie omorati

e singura solutie. raul trebuie taiat de la radacina

antimaidanez
1 februarie 2012
Solutia finala

Vier Pfoten trebuie sa inteleaga ca spatiul public este public.Toti platim taxe si impozite anuale.Spatiul public nu se afla in proprietatea asociatiilor de protectie a animalelor si nici in proprietatea fermelor de ingrasat caini.Daca Vier Pfoten insista prea mult,se va ajunge la urmatoarea solutie de compromis:taxe suplimentare pentru posesorii de animale si amenzi grele pentru cei care hranesc animale pe spatiul public.

Constantean
1 februarie 2012
??

Insasi intrebarea din titlu este idioata (pardon !)/inutila...Evident ca STERILIZAREA este cea mai buna soslutie (asta daca vrem musai sa ne legam de ciini, fiindca toate celelalte probleme din tara asta, nu-i asa, le-am rezolvat...)...iar pentru cei care vor alta solutie, le doresc sa aiba parte de ceea ce vor ei sa le faca acestor animale.

Cetatean
1 februarie 2012
Sterilizarea

Sterilizarea. Eutanasierea in masa (de fapt macelarirea cainilor pe strazi) s-a aplicat in Bucuresti pe vremea cand Basescu era primar si nu a dat niciun rezultat.

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
1 februarie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

ado
1 februarie 2012
eutanasie...

eutanasie = Sacrificare prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave care nu mai pot fi vindecate. Cine garanteaza ca banii pentru anestezie si injectiile letale n-o sa-i bage unii in buzunare sau poshete? Si o sa lase cine stie ce barbari sa chinuie cainii pana isi dau ultima suflare. Trebuie sterilizati! Apoi nici nu mai conteaza daca sunt returnati in teritoriu sau cazati in adaposturi. O sa moara si gata! Oricum sunt expusi si ei la destule pericole!

9. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

marius
1 februarie 2012
eutanasierea

eutanasierea animalelor fara adapost sunt un pericol public

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, marfă pentru export?
Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Lista neagră a Constanței
Pagina a fost generata in 0.3044 secunde