Cum puteți merge pe bani puțini la tratament în stațiunile balneoclimaterice

1100
1
Cum puteți merge pe bani puțini la tratament în stațiunile balneoclimaterice - biletetratament-1422554747.jpg

Articole recomandate

Pensionarii care au ratat anul trecut șansa de a merge cu preț redus la tratament în stațiunile balneoclimaterice din țară mai au o șansă în 2015. Astfel, începând cu 16 februarie, pensionarii vor beneficia în continuare de sejururi de tratament balnear.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, având în vedere că Hotărârea de Guvern care reglementează acordarea biletelor de tratament a fost aprobată în ședința din 28 ianuarie 2015. "Este vorba despre 220.000 de locuri în stațiunile balneare pentru pensionarii din sistemul public de pensii, cu 10.000 mai multe decât anul trecut. Vom continua să gestionăm în mod eficient acest program, astfel încât să poată beneficia cât mai mulți pensionari de biletele pe care le punem la dispoziție", a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Cine are dreptul la bilet subvenționat

Actul normativ stabilește că pot beneficia de tratament balnear pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate pe baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naționale de Pensii Publice și al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI și MAPN). Cererile se depun la Casa Județeană de Pensii. Durata unui sejur este de 16 zile și cea a tratamentului propriu-zis este de 12 zile. Suma alocată anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 de bilete este de 308.069.000 lei.

50 la sută din pensia brută

Începând cu anul 2013, contribuția pentru un bilet de tratament este de 50 la sută din pensia brută. În cazul pensionarilor care lucrează, este necesar a se prezenta și adeverința cu venitul brut pe luna anterioară plecării la stațiune, iar plata va fi de 50 la sută din venitul cumulat (pensia brută + salariul brut).

Repartizare după punctaj

Pensionarii constănțeni care doresc să se relaxeze și să se trateze la stațiune se pot adresa Casei Județene de Pensii. În perioada următoare, Casa Națională de Pensii Publice Constanța va anunța câte bilete de tratament vor fi acordate pentru județul Constanța în anul 2015. Solicitanții pot depune cererile și, în funcție de locurile disponibile pentru prima serie, din februarie, se va face repartizarea.

Cererile se pot depune la Casa Județeană de Pensii Constanța, la Compartimentul Bilete de tratament. "Pensionarii nu mai trebuie să se înghesuie pentru a-și depune cererile, deoarece ordinea înregistrării solicitărilor nu mai are importanță în repartizarea biletelor, aceasta fiind făcută după punctaj", explică purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Constanța, Kristina Mutiș.

Comentează știrea

dima
27 mai 2015
Cea mai noua oferta de munca

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim cursgratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4739 secunde