Cum puteți lucra în siguranță cu substanțele periculoase

763
Cum puteți lucra în siguranță cu substanțele periculoase - campanie2jpeg-1524587151.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța marchează, anul acesta, Ziua internațională a securității și sănatății în muncă prin campania "Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase", care își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la riscurile prezentate de substanțele periculoase la locul de muncă. Cu această ocazie, se dorește și promovarea unei culturi a prevenirii riscurilor la care se expun lucrătorii. 


"Substanțele periculoase de la locul de muncă pot cauza o mare varietate de probleme de sănătate și de boli, generând și riscuri la adresa securității. În acest fel, vrem ca oamenii să știe că riscurile pot fi mai mari în cazul lucrătorilor lipsiți de experiență, neinformați sau mai vulnerabili din punct de vedere fizic, al celor care își schimbă frecvent locul de muncă sau lucrează în sectoare în care problema este puțin cunoscută. Totodată, vrem să creștem nivelul de cunoaștere a cadrului legislativ în vigoare pentru protejarea lucrătorilor, precum și să evidențiem evoluțiile politicilor din domeniu", a declarat șeful ITM, Eugen Bola. 


Acesta a precizat că o primă acțiune va avea loc, astăzi, începând cu ora 10.00, la sala de conferințe a CCINA Constanța, unde va fi organizat un seminar pe aceste teme. 


Tematica seminarului își propune să dezbată următoarele aspecte: atenția deosebită acordată problemelor locului de muncă, combaterea riscurilor la sursă, prin soluții tehnice, organizatorice, prin management performant, în special prin utilizarea evaluării riscurilor și prin implementarea rezultatelor acesteia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Social : ITM a verificat firmele  din județ
Pagina a fost generata in 1.1149 secunde