Mai multe ştiri online:

Cum puteți intra în posesia taloanelor de pensie

Ştire online publicată Joi, 27 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii care trebuie să intre în posesia taloanelor de pensie trebuie să știe că acestea se transmit numai la domiciliul pensionarului, prin intermediul Poștei, indiferent de modalitatea de plată a pensiei - card/cont bancar sau prin compania mai sus menționată.

Având în vedere faptul că pe aceste taloane sunt înscrise date cu caracter personal: codul numeric personal, venitul brut și net cuvenit pensionarului, demonstrează calitatea de pensionar, acestea nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea cărții de identitate sau mandatarului desemnat prin procură specială, pentru a evita folosirea datelor de pe cuponul de pensie sau chiar a cuponului de către alte persoane în scopuri oneroase.

În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la Casa Județeană de Pensii. În situația în care aveți nevoie de talonul de pensie pe luna respectivă și nu ați avut posibilitatea să intrați în posesia lui, puteți solicita la Pensii eliberarea unei adeverințe care să dovedească calitatea de pensionar.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7194 secunde