Cum puteți intra în posesia taloanelor de pensie

589
Cum puteți intra  în posesia  taloanelor de pensie - taloanepensie-1523548523.jpg

Articole de la același autor

Constănțeni, taloanele de pensie se transmit numai la domiciliul pensionarului, prin intermediul poștei, indiferent de modalitatea de plată a pensiei (card/cont bancar sau prin compania mai sus menționată).

Având în vedere faptul că pe aceste taloane sunt înscrise date cu caracter personal - codul numeric personal, venitul brut și net cuvenit pensionarului -, demonstrează calitatea de pensionar, acestea nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea actului de identitate. În cazuri excepționale, acestea pot fi transmise și mandatarului desemnat prin procură specială, pentru a evita folosirea datelor de pe cuponul de pensie sau chiar a cuponului de către alte persoane în scopuri oneroase.

În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la Casa Județeană de Pensii. În plus, în situația în care aveți nevoie de talonul de pensie pe luna respectivă și nu ați avut posibilitatea să intrați în posesia lui, puteți solicita CJP eliberarea unei adeverințe care să dovedească calitatea de pensionar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9391 secunde