Cum puteţi deveni voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Constanța

547
Cum puteţi deveni voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Constanța - cumputetideveni-1631536069.jpg

Articole recomandate

Programul educațional „Ajungem Mari” a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie.

În județul Constanța, cei 78de copii din centrele de plasament din Constanța și Mangalia ar avea nevoie de ajutorul a încă 30 de voluntari. Unii constănțeni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate.

Ernestina Orzoi, 21 de ani, a fost motivată de dorința de a face bine, de a contribui la o schimbare, oricât de mică ar fi ea, în decizia de a deveni voluntară, cu opt luni în urmă.

„Am mai făcut voluntariat, însă experiența de la «Ajungem Mari» nu se poate compara cu nimic. Este, metaforic zicând, un labirint al cunoașterii și al binelui, un loc în care, prin binele pe care îl faci, ajungi să te dezvolți, să îți învingi fricile, să te autoperfecționezi pentru evoluția copiilor și pentru a le oferi ceea ce este cel mai bun din tine”, povestește ea.

„Ajungem Mari”, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari care îi vizitează săptămânal.

„Voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, lucrează împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri”, a declarat Iarina Taban, fondatorul programului educațional „Ajungem Mari”.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar. În perioada 21 - 28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde