Cum putem stilmula tinerii să lucreze în regiunea Dobrich- Constanța

208

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța a organizat astăzi, conferința de presă de deschidere a proiectului "Servicii și inițiative comune pentru susținerea angajabilității și mobilității transfrontaliere a forței de muncă în regiunea Dobrich- Constanța" - Lab Mobile. 


Acesta este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V - A Romania-Bulgaria.


În cadrul conferinței de presă au fost anunțate activitățile proiectului, rezultatele așteptate, dar și inițiativele ce vor fi derulate în scopul creșterii angajabilității și mobilității forței de muncă în regiunea transfrontalieră Dobrich - Constanța.

În cadrul evenimentului s-a vorbit și despre provocările comune pentru dezvoltarea economică și socială în regiunea transfrontalieră și în special în regiunea Dobrich-Constanța. 


Dintre acestea amintim îmbătrânirea, exodul de creiere și emigrarea, dar și incompatibilitatea semnificativă dintre educație și calificările resurselor umane și cerințele pieței muncii. Bineînțeles, un subiect abordat a fost și calitatea scăzută a locurilor de muncă pe piața regională a muncii, salariile mici și productivitatea scăzută a muncii. 


Dintre măsurile la care organizatorii s-au gândit menționăm îmbunătățirea competențelor lucrătorilor și a șomerilor, dar și crearea unor condiții de muncă și de adaptare la piața forței de muncă. În același timp, se dorește luarea unor măsuri de promovare a spiritului antreprenorial inovator. 


Principalele grupuri țintă sau care beneficiază direct de rezultatele proiectului sunt șomerii, tineri în căutarea unui loc de muncă, bulgarii care caută un loc de muncă în România și românii care caută un loc de muncă în Bulgaria etc.

Precizăm că rețeaua va crea condiții de cooperare între întreprinderi, instituțiile de formare și instituțiile de învățământ, pentru a crea parteneriate capabile să răspundă nevoilor pieței muncii. Acestea sunt adaptarea planurilor de învățământ, a programelor de calificare și a formare profesională la nevoile pieței forței de muncă, crearea condițiilor de angajare/ocuparea forței de muncă.


Membrii rețelei vor participa direct sau indirect la toate activitățile viitoare ale proiectului, reprezentând componenta cea mai activă a părților interesate de rezultatele proiectului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.769 secunde