Cum prevenim consumul de tutun, alcool și droguri în rândul adolescenților

251
Cum prevenim consumul  de tutun, alcool  și droguri în rândul adolescenților - formareantidrog-1517754198.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în parteneriat cu ISJ Constanța și CJRAE Constanța, au încheiat, zilele trecute, proiectul național "Necenzurat", cu o sesiune de formare cu tema "Abilități de viață la preadolescenți - prevenirea consumului de droguri". Evenimentul a fost susținut de formatori autorizați, la care au participat în jur de 30 cadre didactice, diriginți și psihologi școlari din județul Constanța.

Menționăm că proiectul național de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri în rândul adolescenților, "Necenzurat", se implementează în perioada februarie-iunie 2018 în unitățile de învățământ constănțene, de către cadrele didactice. Proiectul pune accent pe formarea abilităților sociale ale elevilor, dar, în același timp, implică profesorii și părinții, folosește metode interactive, având la bază studii care dovedesc eficiența acestui tip de intervenții.

Cele 12 activități care se vor desfășura cu elevii au ca obiectiv crearea unui mediu securizant în clasă, stimularea și eficientizarea comunicării în grupul de elevi, dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri, formarea unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool și droguri.

Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect are și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie, în educația antidrog a elevilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4015 secunde