Cum poți să-ți faci asigurare de viață la… Poștă

261
1
Cum poți să-ți faci asigurare de viață la… Poștă - politedeasigurare-1439234546.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu venituri reduse își pot face asigurare de viață sau a proprietății la Poșta Română. Brokerul de Asigurări al companiei naționale a dezvoltat, recent, două polițe pentru persoanele cu venituri reduse. Produsele sunt oferite în peste 200 de birouri de asigurări ale Poștei Române Broker Asigurări (PRBA) din mediul urban, precum și la ghișeele oficiilor poștale din restul țării.

Prima poliță dezvoltată de PRBA funcționează ca ajutor de înmormântare și acoperă atât decesul, cât și invaliditatea permanentă. În prezent, bugetul asigurărilor sociale de stat oferă o indemnizație de 2.415 lei ca ajutor de înmormântare, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare în astfel de situații, estimate la aproximativ 4.000 de lei. Astfel, în schimbul unei prime anuale de 50 de lei, persoana desemnată de asigurat va primi o indemnizație de 2.000 de lei dacă se află într-una dintre situațiile de mai sus.

Polița "Căsuța Poștală", cel de-al doilea produs dedicat, este o asigurare de tip "property" și este independentă de cea obligatorie pentru locuință. Riscurile asigurate includ incendii, explozii, inundații casnice, pagube provocate de trăsnet, căderi de grindină sau de zăpadă, accidente auto și altele. Prima de asigurare este de 50 de lei pe an, iar suma asigurată este de 5.000 de lei la prim risc, cu o sublimită de 1.000 de lei răspundere față de terți. Această poliță poate fi încheiată doar în condițiile existenței poliței obligatorii (PAD), așa cum prevede legea.

"Prin aceste produse am targetat persoanele cu venituri reduse atât din mediul urban, cât și din cel rural, care nu-și pot permite să plătească o primă de asigurare la nivelul pieței, dar își doresc protecția oferită de o poliță de asigurare. Deși suma asigurată nu este foarte mare, în urma analizării daunei medii, aceasta s-a dovedit suficientă pentru a acoperi cea mai mare parte a acestor situații neplăcute", a declarat Viorel Motoroiu, directorul general al Poștei Române Broker Asigurări.

În urma răspunsului primit din partea clienților tradiționali ai Poștei Române, decizia de încheiere a unei polițe de asigurare a locuinței a fost influențată de adăugarea unor riscuri frecvente. Pentru mediul urban, este vorba despre scurgerea accidentală a apei din conductă, din cauza faptului că cei mai mulți pensionari locuiesc în imobile ale căror instalații de apă sunt învechite. Pentru mediul rural se dorește acoperirea riscului căderilor de grindină, ca urmare a feno-menelor meteorologice extreme care au afectat o mare parte a țării în acest an.

PRBA intermediază asigurări generale, de la RCA la polițe de sănătate. În acest moment, PRBA oferă servicii de asigurare în oficii poștale cu birouri dedicate - aflate în București și în orașele reședință de județ - dar și în oficii partajate, unde alături de serviciile poștale, la ghișeu, sunt oferite clienților și servicii de asigurări. De asemenea, cei peste 12.000 de factori poștali pot îndruma clienții către produsele, serviciile și punctele acreditate de vânzare ale PRBA. 

Comentează știrea

Cosmin
11 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Aprilie 2015
Stire din Social : Pașapoartele, trimise prin Poștă
Pagina a fost generata in 0.7317 secunde