Cum poţi obţine certificatele de atestare fiscală, de acasă

251
Cum poţi obţine certificatele de atestare fiscală, de acasă - cumpotiobtinecertificat-1602870995.jpg

Articole de la același autor

Contribuabilii constănţeni au la dispoziţie servicii online prin care pot obţine documentele de care au nevoie fără să mai trebuiască să se ducă la o agenţie fiscală.

„Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a dezvoltat o serie de servicii online, în scopul eficientizării procesului de soluționare a cerințelor cetățenilor și evitării deplasării la ghișeele instituției în contextul epidemiei cu noul coronavirus COVID-19. Astfel, contribuabilii au posibilitatea de a obține certificatul de atestare fiscală online pentru orice scop, iar începând cu acest an, inclusiv pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile”, explică reprezentanţii SPIT Constanţa.

Astfel, certificatul de atestare fiscală online se poate obține accesând linkul www.spit-ct.ro, la secțiunea Servicii online/Certificat fiscal cu autentificare. În situația în care nu dețineţi drept de utilizator și parolă, le puteţi solicita tot de pe site-ul instituției. „Certificatele de atestare fiscală pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile se eliberează numai dacă proprietarul bunului achită, în conformitate cu art. 159 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, toate obligațiile de plată restante și scadente datorate bugetului local al Municipiului Constanța. Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul acestuia trebuie să achite impozitul datorat pentru întreg anul. Cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală vor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscală vor fi publicate în termen de 48 de ore de la depunerea cererii. Pentru cele solicitate în regim de urgență, respectiv 24 de ore de la depunerea cererii, contribuabilii trebuie să achite taxa de urgență în cuantum de 23 de lei”, mai transmit reprezentanţii SPIT.

Certificatele fiscale vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în forma fizică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3825 secunde