Cum poți afla rapid cât mai ai până ieși la pensie

1051
1
Cum poți afla rapid cât mai ai până ieși la pensie - fotofondpensionari-1462715000.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care se pregătesc de pensionare pot afla mult mai rapid cât au cotizat la sistemul de pensii și când pot cere  retragerea din activitate. 


"Casa Națională de Pensii Publice dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informații precum stagiul de cotizare sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre ca-tegoriile de pensie existente", explică directorul executiv al Casei Județene de Pensii Constanța, Cristina Samoilă. 


Potrivit acesteia, constănțenii interesați de astfel de informații le pot accesa online, la adresa www.cnpp.ro/home, accesând fereastra "De ce să îmi fac cont?" și urmând întocmai pașii indicați acolo. Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator și să își exprime acordul pentru condițiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont. 


Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu "steluță" sunt obligatorii și salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt comple-tate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.


Formularul conține date de identificare precum numele și prenumele, codul numeric personal, adresa de e-mail, actul de identitate, adresa de domiciliu. 


Cererea trebuie dusă la sediul Casei de Pensii 
"După finalizarea completării formularului, acesta se printează, pentru a putea fi semnat în original. Soli-citantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Ju-dețene de Pensii Constanța, la parter, camera P04 - Registratură, împreună cu actul de identitate în original și copie. Cererea va fi procesată și aprobată, după care datele de acces, adică numele de utilizator și parola, vor fi transmise solicitantului, pe adresa de mail specificat de acesta în cerere", precizează șeful CJP Constanța. 


Trebuie precizat faptul că solicitanții care dețin astfel de conturi vor putea obține date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 1 aprilie 2001, iar în ceea privește condițiile de pensionare se pot obține informații cu privire la data ieșirii la pensie, nu și amănunte în legă-tură cu cuantumul acestei. 


"În prezent, aproape șase sute de constănțeni din județul Constanța au cont aprobat de portalul CNPP", a mai spus Cristina Samoilă. 


Comentează știrea

nicu
9 mai 2016
Tipic romanesc

adica completezi un formular, il descarci, faci copii , te urci in autobuz, stai la coada...de ce numai la noi e asa? In orice tara cu apa calda ai introdus CNP-ul si se rezzolva totul, numai la noi musai sa depui la ghiseu impreuna musai cu copie dupa CI, ma intreb cand va disparea si aceasta vestita copie. Vasnicia s-a nascut la coada la ITM ANAF Finante Primarie si alte institutii de stat la coada. Romania noaptea mintii!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Februarie 2016
Stire din Social : Cum afli rapid când te poți pensiona
Pagina a fost generata in 0.5879 secunde