Cum pot chiriașii ANL să-și cumpere apartamentele

1528
3
Cum pot chiriașii ANL să-și cumpere apartamentele - blocurianl-1384187355.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care locuiesc cu chirie într-o locuință ANL au posibilitatea să o cumpere. Conform legislației în vigoare, ei pot solicita achiziționarea locuinței după o perioadă de închiriere de minimum un an. Valoarea de vânzare a locuinței în anul 2013 este de 326 de euro pe metru pătrat, inclusiv TVA, din care se scade amortizarea calculată la data punerii în funcțiune a locuinței până la data vânzării acesteia.

Agenția Națională pentru Locuințe a publicat și o listă cu toate locuințele ce se pot vinde. În județul Constanța figurează 60 de apartamente în localitatea Eforie Nord, 96 în Murfatlar, 64 în Cumpăna și 524 în municipiul Constanța. Este vorba despre 110 apartamente în zona Gară, pe strada Traian, 193 de apartamente în zona Faleză Sud, pe strada Brizei 1, 204 apartamente tot în Faleză Sud, pe strada Brizei II, și 17 apartamente în zona Cireșica - Tomis Nord, blocul CS1, pe strada Grădiniței.

Antecontract înainte de a merge la bancă

Chiriașii care vor să-și cumpere locuința trebuie să depună la primărie o cerere de achiziționare, iar dosarul trebuie să conțină actele de stare civilă, adeverința cu venitul mediu lunar realizat de titularul contractului de închiriere și membrii familiei acestuia, de-clarație pe propria răs-pundere a titularului și soției (soțului) privitor la faptul că nu dețin în proprietate o locuință, inclusiv casă de vacanță și cererea de finanțare aprobată de instituția financiară care poate acorda credit pentru cumpărarea locuinței.

Ulterior depunerii documentației, se va încheia antecontractul de vânzare-cumpărare între primărie și solicitant, se va înainta documentația către instituția de credit pentru obținerea finanțării necesare cumpărării apartamentului și se va semna contractul de vânzare-cumpărare între primărie și solicitant.

Prima Casă pentru ANL-iști

Începând cu luna octombrie 2013, locuințele ANL pot fi achiziționate și prin programul "Prima Casă". Astfel, chiriașii beneficiază, în anul 2013, de un plafon de garantare în valoare de 500.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program și de o valoare de înlocuire de 326 de euro pe metru pătrat.

Tinerii chiriași pot obține informații suplimentare privind achiziția locuinței de la sediile primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite, sau direct de la ANL, la adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 021/320.44.60 și 0800.800.636 - Tel-verde (apel gratuit).

Rate lunare minime, direct la stat

În ziua de vineri, 22 noiembrie 2013, la sediul ANL din București, va avea loc Adunarea Generală a Chiriașilor ANL din România. Întâlnirea este organizată de Asociația Locatarilor din Blocurile ANL pentru tineri din România și ANL.

"Dorim să dezbatem proiectul depus în Parlamentul României de către mai mulți parlamentari, de cumpărare a locuințelor în rate lunare minime, în loc de chirie de 450 de lei, pe o perioadă de 20 - 30 de ani, direct către stat. Invităm să participe la această întâlnire pe toți chiriașii ANL disponibili din toate locațiile ANL din țară. Această întâlnire este foarte importantă pentru suflarea chiriașilor ANL din România", precizează președintele ASLBTR, Dan Cornel Nistor.

Comentează știrea

FONDURI UE
12 noiembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

sion
12 noiembrie 2013
realitatea constanteana

Christian Gigi Chiru Comunicat de presă Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie a răspuns unei interpelări referitoare la reducerea prețului gigacaloriei pentru constănțeni, adresată de senatorul Christian Gigi Chiru. În documentul trimis parlamentarului constănțean, ministrul cabinetului Ponta arată cine este adevăratul vinovat pentru chinul prin care trec locuitorii Constanței, iarnă de iarnă, trăiesc cu frica facturii la întreținere. "În conformitate cu prevederile cadrului legal existent, printre atribuțiile exercitate de către Departamentul pentru Energie în realizarea funcțiilor sale nu se regăsește stabilirea prețului agentului termic/gigacaloriei, acesta fiind de resortul autorităților locale și/sau Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. (...) Cunoaștem, de asemenea, că din anul 2011 municipalitatea Constanța a decis să nu mai suporte subvenția pentru călădură, tariful pentru gigacalorie fiind integral suportat de populație", se araă în răspunsul semnat de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță. De asemenea, membrul cabinetului Ponta a mai precizat că "deși livrată de aceeași societate, respectiv SC Electrocentrale București, energia termică livrată populației din Constanța este de peste două ori mai scumpă decât cea plătită de consumatorii din București, lucru ce poate fi ajustat prin decizia Primăriei constănțene de a suporta, ca în celelalte orașe din țară, o parte din prețul gigacaloriei". "Din răspunsul ministrului Niță, un ministru USL, nu putem înțelege decât reaua-voință a lui Mazăre, răutatea cu care acest primar îi tratează pe constănțenii. A fost ușor să dea vina pe diverse guverne sau pe adversarii săi politici, arătând constănțenilor o realitate deformată, manipulând populația iar, pe de altă parte, i-a jecmănit pe locuitorii Constanței în cel mai rușinos mod. În loc să ajute constănțenii pe timp de iarnă prin subvenționarea gigacaloriei, administrația condusă de Radu Mazăre a ales să-și îndoape în continuare prietenii și partenerii de afaceri care pun mâna prea ușor pe contractele Primăriei Constanța și pe banii colectați cu japca prin taxe și impozite. Constănțeni, nu guvernele trecute sunt vinovate pentru faptul că vă dați întreg salariul pentru a plăti căldura iarna, că stați la cozile rușinii pentru a obține o subvenție din parte Primăriei, ci Radu Mazăre și majoritatea PSD din Consiliul Local!", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru. Biroul de presă

Florin
27 octombrie 2015
Garantia seriozitatii!

Castiga bani! In premiera absoluta la nivel mondial! Castiga bani si bucura-te de timpul tau liber! Un nou sistem, impecabil de eficient, te ajuta sa-ti cladesti un viitor mult mai bun! Castiga bani cu cel mai revolutionar program de lucru part-time la domiciliu! Te ajutam pas cu pas sa castigi! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5898 secunde