Cum pot călători studenții gratuit cu trenul

275
Cum pot călători studenții gratuit cu trenul - cumpotcalatori-1486049859.jpg

Articole de la același autor

De ieri, studenții români și străini înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență - licență, master, doctorat - în instituțiile de învățământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern.

Călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanțe de până la 300 km. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

"Biletele gratuite pentru studenți pot fi procurate de la casele de bilete sau de la personalul de tren în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar 2016-2017 sau a adeverinței eliberate de instituția de învățământ superior la care sunt înmatriculați și a actului de identitate (carte de identitate sau pașaport). Aceste documente sunt necesare și la verificarea călătoriei în tren", explică reprezentanții CFR Călători.

Dacă nu prezintă carnetul de student, vor fi amendați

Dacă la verificarea biletelor în tren studenții nu vor prezenta documentele respective sau vor prezenta legitimații de student pentru reducere sau gratuitate la transport nevizate pentru anul universitar în curs sau alte documente eliberate de instituțiile de învățământ superior, aceștia vor fi considerați ca fiind fără legitimații de călătorie valabile și vor fi sancționați conform reglementărilor proprii ale CFR Călători și a legislației în vigoare. Aceeași situație se aplică și acelor călători care vor fi găsiți în posesia unor legitimații de student pentru reducere/gratuitate la transport care nu le aparțin.

De asemenea, elevii din învățământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat beneficiază de tarif redus cu 50 la sută pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic.

"În plus, elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, în condițiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimații de călătorie la toate categoriile de tren, clasa a doua, precum și abonamente lunare gratuite la toate categoriile de tren, cu număr nelimitat de călătorii pe distanțe până la 300 km, clasa a doua", mai spun reprezentanții CFR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Ianuarie 2017
Stire din Social : CFR Călători a anulat 21 de trenuri
Pagina a fost generata in 0.4673 secunde