Cum poate ajuta cardul profesional european șomerii constănțeni

167
Cum poate ajuta cardul profesional european șomerii constănțeni - cumpoateajuta-1427825040.jpg

Articole de la același autor

Românii vor primi carduri care să le ateste calificarea atunci când caută un loc de muncă. Este vorba despre cardul profesional european, un instrument inovator, care ar putea fi un avantaj atât pentru profesiile nereglementate și nearmonizate, având un rol informativ în special pentru angajatori.


Deși la prima vedere poate părea un simplu plastic, unii angajatori din străinătate îl solicită atunci când au în vedere oferta de angajare a unui român. Totodată, prin acest sistem, pentru prima dată, posesorul cardul poate beneficia de generarea în mod automat a unui CV în format Europass, în baza informațiilor care au fost introduse în sistem de către angajații ANOFM. Informațiile sunt consolidate și validate de faptul că certificatele de studii, adeverințele de la locul de muncă anterior au fost vizualizate și certificate conform cu originalul, astfel încât informația de care beneficiază angajatorul este una pe care se poate baza.


De asemenea, cardul vine nu numai în sprijinul celor interesați să își găsească de lucru în străinătate, ci și pentru cei din țară, pentru angajatorii români, care vor putea să beneficieze de acest tip de CV-uri. Dincolo de acest fapt, cardul profesional european a fost gândit și va putea înlocui Carnetul de șomer, documentul prin care în momentul de față șomerul poate să dovedească faptul că se află înregistrat la ANOFM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Martie 2015
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Sâmbătă, 28 Martie 2015
Stire din Social : Plătiți ca să învețe o meserie
Pagina a fost generata in 1.8548 secunde