Cum plătim taxele și impozitele fără să stăm la cozi

631
1
A început un an nou și prima grijă a multor constănțeni este să scape de dările către stat. Pentru a evita eventualele aglomerări de la ghișeele instituției, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța recomandă contribuabililor să aleagă modalitatea de plată cea mai accesibilă pe care o au la dispoziție.

Astfel, dacă doriți să plătiți în numerar sau prin POS direct la ghișeele instituției o puteți face la sediile SPIT din strada Sulmona nr. 22, strada Atelierelor nr. 3, strada Alexandru Lăpușneanu nr. 116C în incinta City Park Mall (sky level), strada Badea Cârțan nr. 3, strada Nicolae Grindeanu nr. 66 și strada Dumbrăveni nr. 1. De asemenea, mai puteți plăti direct la ghișeele de pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27 (fostul Centru pentru Informare Cetățeni), strada Mamaia nr. 86 din incinta Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, la oficiile poștale din localitate, dar și la agențiile băncilor Garanti Bank și Transilvania;

Plata prin intermediul cardului bancar se poate face pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Servicii online/ Plata online a impozitelor" sau link-ul https://etax.spit-ct.ro unde se vor autentifica cu nume utilizator și parolă emise de către SPIT în urma unei cereri depuse online. Prin Internet Banking puteți plăti numai dacă aveți deschis un astfel de cont, cu O.P. puteți plăti prin banca unde aveți cont deschis, iar prin mandate poștal plata se poate face la orice oficiu poștal din țară.

Datele de identificare ale contului de Trezorerie precum și codul IBAN, pentru plata cu O.P. sau prin mandat poștal se găsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.

Plata prin oficiile poștale din localitate și la agențiile Băncii Garanti Bank se poate efectua în orice moment al anului, indiferent de tipul de înștiințare primit, respectiv de culoare albă sau roz. La agențiile Băncii Transilvania se pot achita doar impozitele și taxele locale înscrise pe înștiințările de culoare albă, până la data 31 martie 2012 și doar în baza înștiințării de plată prezentate funcționarului de la ghișeu. 

Comentează știrea

admiratir
20 ianuarie 2012
in primul rind,

posta trebuie sa-ti aduca factura. Fara ea, nu poti face mai nimic. Iar posta nu aduce facturile celor care se opun PZD! Un exemplu de ce poti pati daca esti cunoscut a antijavrele PZD. Plus pierderea locului de munca, blocarea afacerilor etc. Deci, nu va mai mirati ca oamenii declara necunoscutilor ca sunt cu nazistu tzopaitor si beizadelele ce-l sustin. (Ca veni vorba: intre copiii care-l inconnjurau la miting, era exact ca magarul intre oi. Asta nu se va maturiza niciodata?)

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 20 Ianuarie 2012
Stire din Social : Câte zile libere avem în 2012
Pagina a fost generata in 1.4299 secunde