Cum plătesc constănțenii apa rece la preț de apă caldă

2405
Cum plătesc constănțenii apa rece la preț de apă caldă - ff0b549cff83610dca394e879052d40d.jpg
Cea mai mare durere a constănțenilor care locuiesc la bloc și sunt conectați la sistemul centralizat de termoficare este apa caldă. Ei se plâng că trebuie să o lase să curgă zeci de minute pentru a veni apă fierbinte și nici atunci nu are o temperatură foarte mare. Mulți învinovățesc RADET-ul pentru această situație și consideră că nu este normal să li se factureze apa rece sau doar călduță, trecută prin apometru, cu tarif de apă fierbinte.
Reprezentanții asociațiilor de proprietari acuză RADET-ul că nu face recircularea apei în instalații, astfel încât în robinete să vină aproape instantaneu apă caldă. Conducerea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanța neagă însă acest lucru și motivează fenomenul cu consumul redus din imobile. "Toate blocurile beneficiază de recirculația apei calde de consum până la punctul de delimitare al proprietății asupra instalațiilor, conform prevederilor legale. Toate consumurile de energie termică sunt contorizate, fapt ce permite stabilirea parametrilor de furnizare în orice moment", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul de producție RADET, ing. Liviu Popa. De asemenea, directorul susține că în fiecare punct termic se face dedurizarea apei calde, dar numai pentru circuitul de încălzire.

De vină este consumul redus
Consumatorii au mai reclamat că apa este foarte murdară, conține impurități și este ruginie. Potrivit ing. Liviu Popa, cauza poate fi vechimea conductelor din blocuri, calitatea acestora și lipsa consumului în intervale mari de timp ale zilei. "Menționăm că apa caldă de consum este transportată în rețeaua RADET prin conducte galvanizate, iar contoarele de energie termică sunt prevăzute cu site pentru impurități, ceea ce determină imposibilitatea modifi-cării calității apei calde de consum în rețeaua RADET. Pentru rezolvarea calității apei cal-de se impune înlocuirea instalației vechi din blocuri și mărirea consumurilor instantanee, lucruri ce țin de competența asociației", a mai precizat directorul.

Tarif pe temperatură
Cât despre facturi și costuri, reprezentanții asociațiilor de proprietari au anunțat că intenționează să solicite RADET-ului facturarea apei calde în funcție de temperatura la care este furnizată. În acest fel, constănțenii ar putea să nu mai plătească zeci de metri cubi de apă călduță la preț de apă fierbinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Social : "RADET își bate joc de noi!"
Vineri, 26 Noiembrie 2010
Stire din Social : Se scumpește căldura
Pagina a fost generata in 0.4159 secunde