Cum își pot găsi șomerii constănțeni de muncă

2413
Cum își pot găsi șomerii constănțeni de muncă - 898879c0548418d9d556817a9bdb2b07.jpg
Vremurile de criză au lovit dur angajatorii și angajații români. Rândurile persoanelor fără un loc de muncă s-au îngroșat mult în ultimii ani și găsirea unui job este o prioritate pentru cei aproape 18.000 de șomeri constănțeni. În sprijinul acestora a fost lansat ieri, la Constanța, proiectul "Soluție inovativă pentru participarea șomerilor pe piața muncii".
Promovat de Asociația Experților pentru Dezvoltare Durabilă, în colaborare cu Asociația "Perspec-tiva Europeană", S.C. Mondo Consulting and Trading S.R.L. și Stathis Pantazis S.R.L., Grecia, programul are o perioadă de implementare de 24 de luni și o valoare totală de 2.235.380 de lei, din fonduri europene.

Sfaturi pentru CV și interviu
Proiectul se adresează unui număr de 100 de șomeri de lungă durată din regiunea de sud-est, care vor urma cursuri de pregătire pro-fesională, vor fi consiliați în redac-tarea CV-ului și în prezentarea la interviul de angajare. "Constanța este județul cu cel mai mare potențial de angajare din regiunea de sud-est a țării noastre, de aceea am ales-o ca și locație pentru lansarea proiectului. Ne dorim să îmbunătățim mobilitatea geografică și ocupațională, în vederea angajării a 100 de șomeri pe termen lung, prin participarea lor la cursuri de limba engleză, operare pe calculator, internet și e-mail și formare într-o meserie principală și una secundară, stabilite împreună cu beneficiarul", a explicat Mihaela Condurățeanu, președintele Asociației Experților pentru Dezvoltare Durabilă.

Dublă formare profesională
De exemplu, un șomer se poate pregăti pentru meseria de zugrav vopsitor și, secundar, pentru cea de dulgher-tâmplar-parchetar, ori electrician în construcții, corelat cu electrician echipamente electrice și energetice. Pe perioada participării la programele de formare, beneficiarilor li se vor asigura subvenții. De aseme-nea, vor fi asigurate servicii de transport cu autocarul la locațiile de formare și masă. În plus, la finalul pro-iectului, se va organiza un târg local de joburi pentru ocupațiile în care beneficiarii s-au format profesional.

Înscrierea în program se va realiza pe baza:
l unui formular de înregistrare ce este pus la dispoziție de Asociația Experților pentru Dezvoltare Durabilă
l unei copii după cartea de identitate
l unei copii după carnetul de șomer sau adeverință eliberată de AJOFM
l unei copii după cartea de muncă și un CV.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii și informații contactând Asociația Experților pentru Dezvoltare Durabilă, tel.: 021/311.44.64 sau e-mail: [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Ianuarie 2011
Stire din Social : Patronii, mai răi decât Boc
Pagina a fost generata in 0.3166 secunde