€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Cum evitați fraudele pe telefon și tabletă, în vacanță

Ştire online publicată Vineri, 26 August 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Suntem încă în perioada vacanțelor, iar telefonul, tableta nu ne lipsesc din bagaje. Atenție, însă, că în loc să faceți fotografii și să comunicați cu prietenii, riscați să fiți victima unei fraude.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) sfătuiește utilizatorii de smartphone-uri și tablete care călătoresc în țară și în străinătate să ia mai multe măsuri/precauții pentru a preveni fraudele sau accesarea neautorizată a acestor terminale, dar și pentru a diminua pierderile în cazul furtului sau al pierderii lor.

Iată ce trebuie să faceți pentru a evita accesarea nedorită a telefoanelor și tabletelor: blocați cartela SIM printr-un cod pin complex și setați perioada minimă de inactivitate după care terminalul este blocat automat. Setați o parolă pentru deblocarea echipamentului, instalați un program antivirus bine cunoscut, pentru actualizări și scanări periodice. Păstrați restricțiile de securitate configurate de producătorul terminalului și actualizați periodic aplicațiile instalate și sistemul de operare.

Ce se poate face în caz de furt

În cazul în care unui utilizator îi este furat telefonul, acesta poate evita consumul nedorit de voce și date solicitând cât mai repede furnizorului său de servicii de telefonie suspendarea temporară a numărului, urmând să îi fie furnizată ulterior o nouă cartelă SIM cu același număr.

Înainte de a pleca în vacanță, este bine ca utilizatorii să își noteze numerele de telefon la care pot apela propriul furnizor de servicii de telefonie pentru a semnala un eventual furt. Este bine de reținut că operatorii telecom pot bloca numai cartela SIM, nu și smart-phone-ul sau tableta, iar pentru recuperarea acestor echipamente este necesară o plângere la poliție.

Există, totodată, aplicații dezvoltate special pentru a localiza smartphone-ul sau tableta și pentru a șterge datele din memoria acestor echipamente în cazul în care nu mai pot fi recuperate, precum și soluții prin care posesorii pot face o copie de siguranță a contactelor și datelor din telefon. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6159 secunde