Cum a pus Casa de Pensii RATC-ul pe chituci

1415
Cum a pus Casa de Pensii RATC-ul pe chituci - 762d2f4f23e3f3e35ce73e1854a9f9c3.jpg
Datoria Casei Județene de Pensii către Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a pus pe drumuri mulți pensionari, foști deținuți sau persecutați politic. Ba că nu mai sunt valabile legitimațiile pentru transport gratuit, ba că primesc legitimații noi, bieții oameni s-au tot plimbat de colo-colo pentru a putea beneficia de un drept prevăzut de lege și ce li se cuvine.
Neplata de către Casa de Pensii a contravalorii legitimațiilor respective a adus însă prejudicii foarte mari regiei de transport, care s-a găsit, la un moment dat, chiar fără bani de motorină. Datoriile s-au acumulat în ultimii doi ani, valoarea lor depășind 70 de milioane de lei.

Nu se va mai întrerupe gratuitatea
Deși lucrurile nu s-au rezolvat încă, iar datoria nu s-a plătit, RATC promite că nu se va mai întrerupe gratuitatea. "Deocamdată ne judecăm. Noi am câștigat la prima instanță, acum suntem la Curtea de Apel, o să câștigăm și aici și o să ne dea banii", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul RATC, Dumitru Coiciu.
Între timp însă, fără niciun fel de anunț în prealabil, Casa Județeană de Pensii Constanța a virat în conturile regiei, în luna decembrie, suma de două milioane de lei. "Ne-am trezit cu ei în cont și nu știam de unde sunt. Dar nu i-am putut folosi. Având conturile blocate, cum au venit așa au plecat. Statul i-a și luat", a mai spus directorul RATC.
Situația s-a repetat și în lunile ia-nuarie și februarie. În total au mai fost virați încă aproape șapte milioane de lei. "Sigur că sunt bineveniți, ne-am bucurat enorm de ei, dar orice bănuț ni-l dă, imediat îl ia statul. Iar noi rămânem în aceeași situație", a mai adăugat Dumitru Coiciu.

Fără convenție pe 2011
În prezent, între RATC și Casa de Pensii nu există niciun fel de convenție în baza căreia să ofere această gratuitate. "Avem nu avem convenție, oamenii circulă gratuit, dar pentru anul 2011 nu avem încă niciun fel de convenție. Ne-au trimis un model de contract, care conține însă clauze aberante și prin care ni se solicită o documentație foarte stufoasă. Trebuie să facem fotocopii de pe buletine, cupoane de pensii pentru toți cei peste 5.000 de beneficiari, ceea ce pentru noi este imposibil pentru că nu avem logistică. Apoi, mai conține un articol în care ne învață pe noi cum să facem controlul, să solicităm buletin, legitimație, cupon de pensie", a precizat directorul RATC.

Au dat afară 110 oameni
Situația financiară a regiei nu este deloc bună. Conducerea a fost nevoită, în ultimele luni, să taie tot ce se poate. În plus, au fost disponibilizați peste 110 angajați. "Am făcut concedieri, iar în ianuarie nu le-am mai dat primele de vacanță. În consecință, liderul de sindicat m-a anunțat că mă vor acționa în judecată pentru abuz în serviciu și vor cere instanței acordarea dreptu-rilor", a mai explicat Dumitru Coiciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.284 secunde