Cum a fost provocată avaria de la CET Palas

1443
9
Cum a fost provocată avaria de la CET Palas - cumafostprovocata1-1392395181.jpg

Articole de la același autor

După aproape patru zile în care jumătate din municipiul Constanța a fost lipsit de apă caldă și căldură, vineri, spre după-amiază, au început să se încălzească și caloriferele din zonele afectate. 


Lucrătorii Centralei Termolectrice Palas au muncit zi și noapte pentru a repara toate defecțiunile apărute în urma avariei majore de marți, 11 fe-bruarie, pe magistrala 2, care ali-mentează toată zona de nord a orașului. Deși estimaseră că vor termina lucrarea joi seară, în jurul orei 22,00, ei au reușit să o finalizeze vineri dimineață, astfel încât în jurul orei 6,00, a fost demarată procedura de punere sub presiune a magistralei. Ulterior, și RADET a putut să reia furnizarea de apă caldă și căldură către cartierele afectate. În jurul orei 15,00, agentul termic a ajuns, în sfârșit, și la consumatorii de pe strada Eliberării, acolo unde, de marți după-amiază, nu mai fusese pic de căldură. 


"A fost o avarie extrem de violentă, care a produs alte trei spărturi mai mari. În prima fază, am reușit să izolăm magistrala 2 și am continuat să funcționăm numai pe magistrala 1. Apoi, cu toate eforturile concentrate către lucrările de remediere, am reușit, într-un timp record, să finalizăm lucrările de reparații-înlocuire pentru aproxi-mativ 80 de metri liniari de conducte. Ne cerem scuze față de cetățenii afectați de această avarie și îi asigurăm că am întreprins toate măsurile necesare pentru a reduce cât mai mult disconfortul și a rezolva situația cât mai rapid. Astfel de avarii sunt inerente oricărui sistem de termoficare", a explicat directorul Centralei Termoelectrice Palas, Gheorghe Enache. 


Avaria, cauzată de vremea foarte rece 
Potrivit acestuia, astfel de avarii apar, de obicei, atunci când se furni-zează agent termic la temperaturi foarte ridicate pentru o lungă pe-rioadă de timp, așa cum a fost cazul la finele lunii ianuarie. 


"În zilele acelea cu cod portocaliu, cod roșu, apoi ger, am dat agent termic la temperaturi de peste 100 de grade, 110, 115 grade. Asta a dus la slăbirea rezistenței instalațiilor.  În cele din urmă, a apărut această avarie. Și în 2009 a fost una asemănătoare", a mai explicat Gheorghe Enache. Costurile reparațiilor a fost de aproximativ 80.000 de lei, iar va-loarea pierderilor cauzate de ne-furnizarea agentului termic la capacitate maximă urmează să fie calculate în zilele următoare. 


Investiții de 15 milioane de lei 
În perioada următoare, conducerea CET Palas intenționează să facă o serie de investiții. Acestea depind însă foarte mult de lichiditățile pe care le va avea disponibile instituția în 2014 pentru acest scop, dar și de încasarea datoriilor pe care le are de recuperat de la RADET Constanța, de aproximativ 300 de milioane de lei. 


"În 2014, sperăm să facem investiții în limita a 15 milioane de lei", a mai spus directorul Gheorghe Enache. 


Comentează știrea

noni
15 februarie 2014
e clar

Avaria a fost din vina noastra, ca ne-au dat ei caldura ca ne era frig si acum ne ard la bani ca sa faca reparatiile. Dar faliment, cand dati ? Ca monopol, detineti !

cornel
15 februarie 2014
avarie

articolul din ziar este tipic de pe vremea comunismului de genul s-au facut toate eforturile, timp record, etc. cand ne revenim.

un cetatean
15 februarie 2014
asa e viata , cu bune si rele...

Sa comenteze cei carora nu li s-a ars un bec , stricat frigiderul , care nu au facut o pana, care nu au racit niciodata.......bah , comentati din fotoliu, oameni de nimic, iesiti in strada lasilor....chiar nu intelegeti ca se poate intampla si asa ceva ?...

Steamer
15 februarie 2014
Enache,esti un mare idiot

Daca asta este explicatia avariei,adica variatia temperaturii agentului termic,inseamna ca tu esti un cioban ajuns director de CET. Du-te bai cacareaza si te opareste!Imbecilule!

cine ma stie
15 februarie 2014
adevarul?

Pai cum sa fie "inerente" aceste avarii? asta inseamna ca vor mai aprea si altele, iar masurile de prevenire a lor nu s-au luat. Nu mai puteti spune ca vremea e de vina, ca instalatiile sunt vechi, ca asase mai intampla. Responsabilizati-va singuri, ca suntem in capitalism doar!!! Ce a iesit bine din aceasta intamplare este faptul ca lumea a inceput sa inteleaga ca vina este a celor de la CET (nu trebuie sa fii inginer sa iti dai seama de asta!) si ca de acum inainte vor fi tot mai multe voci care vor sustine ca CET-ul este un cadavru in putrefactie, tinut inca sa respire de Primarie si alte interese parsive. Asadar, CET-ul trebuie sa dispara sau sa se modernizeze total.

MOSU
15 februarie 2014
cine poarta vina?

consiliul local in frunte cu -mazare care nu au nimic comun cu acest oras decit cu interesele lor,daca aduceau fonduri atrase indiferent de unde si faceau o alternativa la acest, CET.mai batrin si mai rablagit decit-mazare nu sufereau oamenii acestui oras, de asta platim si suferim cel mai mult din toata tara, judet cu ce-a mai eftena energie din tara ,fie de la nucliara sau eoliana, acest CET trebuia demult disparut, vedeti tehnologii moderne din alte orase care platesc caldura de 3 ori mai eftin.

CET
15 februarie 2014
Salariu

Ce salariu ai la CET bey....cu urechi ?

Răspuns la: asa e viata , cu bune si rele...
Adăugat de : un cetatean, 15 februarie 2014
Sa comenteze cei carora nu li s-a ars un bec , stricat frigiderul , care nu au facut o pana, care nu au racit niciodata.......bah , comentati din...
Mishu
16 februarie 2014
Ptr cei care il apara pe acest incompetent:

Acest Enache a fost mediocru si la Petromidia , nu-l duce capul decat la furtisaguri si la bunastarea familiei sale... In anul 2014 chipurile , se vor schimba aprox. 300 m.l de conducte din totalul de circa 150 km ...!?! Prostanacul asta de atatia ani nu a auzit ca se pot accesa fonduri europene pentru unele imbunatatiri la CET. Ce fel de economist este acest idiot care nu a alocat fonduri annual pentru schimbarea progresiva a tevilor vechi ?!? Tot ii trage cu vechimea tevilor , dar el ca director , in afara ca se bucura de prime si salariu foarte mari , ce dracului face pentru imbunatatirea situatiei ? Mai este si acel Tamas (director exploatare) , caree nu stie pe ce lume este ... El habar nu are pe unde trec conductele CET , chiar daca ii pui harta in fata. Cand s-a primit telefon ca e avarie la podul butelii el a trimis echipa de intervenmtie in Km.4-5. Cine dracului ii tine pe acesti ramoliti , un contabil cu manecute (Enache) si un "inginer" cu diploma ca mascariciul primar

TOT CETATEAN
16 februarie 2014

1 Reparatiile se fac pe timp de var, respectiv mentenanta conductelor, exista aparate de masura ce pot detecta fisuri sau grosime mai mica a conductelor.Daca nu au asa ceva este numai incompetenta lor ca si conducere 2 Materiale proaste achizitionante pe licitatii trucate dau aceste rezultate 3 Totusi platim gigacaloria la un pret sa acopere si aceste inbunatatiri , evidente numai pe hartie

Răspuns la: asa e viata , cu bune si rele...
Adăugat de : un cetatean, 15 februarie 2014
Sa comenteze cei carora nu li s-a ars un bec , stricat frigiderul , care nu au facut o pana, care nu au racit niciodata.......bah , comentati din...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3809 secunde