Cu cât cumpără RAJA curentul electric pentru a aduce apa în casele noastre

644
3
Cu cât cumpără RAJA curentul electric pentru a aduce apa în casele noastre - rajastatieepurare10-1345655271.jpg
Peste 30 la sută din prețul pe care constănțenii îl

plătesc la apa potabilă reprezintă costul energiei electrice. În aceste condiții, conducerea S.C. RAJA S.A. dorește să obțină un preț cât mai mic pentru cumpărarea energiei electrice de care are nevoie pentru extragerea și pomparea apei către consumatori.

Ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, a avut loc deschiderea ofertelor licitației pentru atribuirea contractului de "Furnizare de energie electrică pe medie tensiune". Acordul cadru este pentru patru ani, iar valoarea maximă estimată este de 65.489.400 de lei, cu o cantitate estimată de 180.000 MWh.

"Am trimis o informare privind publicarea anunțului de participare către toți operatorii licențiați ANRE, valabili până la data de 21 iulie 2012, în număr de 185. În data de 16 august primisem 173 de confirmări, însă, în cele din urmă, am primit numai trei oferte", a precizat președintele comisiei de evaluare, Mariana Munteanu, șef Serviciu de Achiziții la S.C. RAJA S.A.

Doar trei oferte depuse

La ședința publică de deschidere a ofertelor a participat, alături de comisia de evaluare, notarul public Cătălina Vonica. Au fost desigilate cele trei plicuri cu ofertele financiare ale fiecăreia din companiile interesate în contract. S.C. Tinmar - Ind S.A. din București a propus prețul de 362,36 lei/MWh, cu un termen de plată de 30 de zile. S.C. Icco Energ S.R.L. Brașov a venit cu prețul de 363,79 lei pe MWh și un termen de plată de 35 de zile, iar S.C. Enol Grup S.A. București, actualul furnizor de energie al regiei, a propus prețul de 375,36 lei pe MWh, cu un termen de plată de 30 de zile.

"Comisia de evaluare va verifica documentele depuse și îndeplini-rea cerințelor minime de calificare de către ofertanți și va analiza în detaliu propunerile tehnice și financiare. Urmează ca în termenul de 20 de zile, comisia de evaluare a ofertelor să desemneze câștigătorul licitației", a declarat purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.

RAJA va produce curent electric

Pentru a reduce consumul inutil de curent electric, conducerea RAJA monitorizează permanent peste 730 de puncte. "Printre mă-surile pe care le-am luat este înființarea unui dispecerat energetic. 736 de puncte de consum vor fi monitorizate în permanență, oră de oră, în așa fel încât să funcționeze numai atunci când este necesar. De exemplu, tarifele la curent sunt diferite ziua și noaptea", a explicat directorul companiei, Felix Stroe.

Deși contractul care reprezintă obiectul licitației va fi semnat pe o perioadă de patru ani, regia intenționează ca în maximum trei ani să își producă energia electrică proprie. "RAJA va fi producător direct de energie electrică. În aproxi-mativ 2 - 3 ani sperăm să punem tot în funcțiune. Vom ajunge să producem o cantitate dublă de curent față de cât cheltuim, urmând să vindem curentul pe care nu îl consumăm", a mai adăugat Felix Stroe.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ion
23 august 2012
du te la palazu mare moartea rosie smurd

multi nebuni pe strazi

Felix
23 august 2012
Abureli caniculare

Ce vrajeala are slugoiul lu' Mazare :-)

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 August 2012
Stire din Social : Atenție  se oprește apa!
Miercuri, 22 August 2012
Stire din Social : Licitație RAJA, cu public
Pagina a fost generata in 0.8179 secunde