Cu cât ar putea crește ajutorul anual pentru veteranii de război și văduvele

2666
Cu cât ar putea crește ajutorul anual pentru veteranii de război și văduvele - cucatarputeacreste-1415729655.jpg

Articole de la același autor

Veteranii de război și văduvele ar putea primi mai mulți bani pentru nevoile casnice. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice propune majorarea ajutorului anual acordat acestora, cu 13 la sută, de la 265 de lei la 300 lei. 


MMFPSPV a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat.


În nota de fundamentare ce însoțește documentul se arată că 29.936 de persoane au beneficiat în 2013 de acest ajutor. "Având în vedere prevederile legale menționate, cât și dificultățile cu care se confruntă această categorie de populație, prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune majorarea ajutorului anual de la 265 lei la 300 lei, cu 13 la sută mai mult față de nivelul aprobat în anul 2013. Această majorare este motivată de creșterea prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iulie 2014 față de luna iulie 2013", precizează reprezentanții ministerului.


Având în vedere că prețul la combustibili, gaze naturale și energie termică a crescut cu 9,5 la sută, cel al serviciile de apă, canal, salubritate creșterea a crescut cu șase la sută, iar chiriile cu aproximativ 1,9 la sută, este binevenită această creștere. "Ajutorul anual are drept scop susținerea acestor persoane și acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice. De ajutorul anual va beneficia un număr total de 22.974 persoane, din care 21.749 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 631 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 593 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne și o persoană plătită de Serviciul Român de Informații", se mai arată în nota de fundamentare.


Plata ajutorului anual din bugetul MMFPSPV se efectuează de către casa de pensii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Social : Când cresc pensiile vârstnicilor
Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Social : Cine poate cumula pensia cu salariul
Pagina a fost generata in 0.548 secunde