CSAT trebuie să adopte decizii ferme în legătură producția de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

379
CSAT trebuie să adopte decizii ferme în legătură producția de vaccinuri la Institutul Cantacuzino - 15germanytrumpmobilemasterat3x-1584634982.jpg

Articole recomandate



Consiliul Suprem de Apărare a Țării trebuie să adopte decizii ferme în legătură cu repunerea în funcțiune la capacitate maximă a producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, arată Asociația Oamenilor de Afaceri din România, conform agerpres.ro.


"CSAT trebuie să analizeze și să adopte decizii ferme în legătură cu repunerea în funcțiune la capacitate maximă a producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. Trebuie mobilizate în regim de "stare de urgență" toate resursele materiale și umane, pensionari, specialiști din universități și centre de cercetare din domeniu, pentru a recupera pierderile majore provocate de lipsa unor decizii corecte, transparente și competente în ultimii zece ani. Producția institutului nu s-a oprit nici în vreme de război și este esențial ca acesta să funcționeze și acum la capacitate maximă", se precizează într-un comunicat al AOAR transmis, joi.


Reprezentanții oamenilor de afaceri apreciază că producția în România de vaccinuri, medicamente și instrumente medicale este esențială pentru satisfacerea necesităților pieței interne și crearea unor disponibilități la export, produsele acestui sector putând să contribuie semnificativ la creșterea PIB-ului, îmbunătățirea balanței comerciale și crearea de locuri de muncă pentru specialiștii cu înaltă calificare.


"Propunerea membrilor PRIMER de a declara fabricile de medicamente din țară unități strategice și de a depune toate eforturile necesare pentru ca în două luni producția internă să asigure stocuri de medicamente de strictă necesitate îngrijirii sănătății este de maximă importanță și trebuie susținută ferm, concret și imediat de Guvern. Este necesară adoptarea în acest sens a unei decizii CSAT, care să permită simplificarea unor proceduri, diversificarea cât mai rapidă a gamei de produse și a cantităților realizate, inclusiv a unor cantități suplimentare ce ar putea fi exportate", precizează AOAR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.421 secunde