Crucea de pe Caraiman, reabilitată cu bani de la bugetul de stat

159
Crucea de pe Caraiman, reabilitată cu bani de la bugetul de stat - cruceadepecaraiman-1467815338.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat înscrierea monumentului "Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial" de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale.


După preluare, monumentul se va reabilita din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.


Monumentul Eroilor necesită lucrări de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii, la suma de 6 milioane de lei. Primăria Bușteni a transmis o scrisoare de intenție Ministerului Apărării Naționale pentru identificarea unor soluții de finanțare la nivelul instituției militare pentru restaurarea monumentului.


Având în vedere importanța deosebită a monumentului și participarea în cadrul Programului Național "România 100" pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului național unitar român, a fost identificată ca soluție finanțarea lucrărilor de reabilitare de la bugetul anual aprobat MApN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0496 secunde