Criză de vaccin antitetanic, la Spitalul Județean. "Lipsește de șase luni"

342
Criză de vaccin antitetanic, la Spitalul Județean.

Articole de la același autor

Situația se repetă. Spitalele constănțene duc, iar, lipsă de vaccin antitetanic. Problema este că serul nu se găsește nici în farmacii, așa că pacienții cu plăgile tăiate sau înțepate în cuie ruginitem sau bucăți de tablă nu au posibilitatea să și-l cumpere de acolo. 


Mai grav este că dozele spitalelor sunt păstrate pentru urgențe, iar până la refacerea stocurilor, cadrele medicale sunt nevoite doar să imunizeze bolnavii cu plăgi suprainfectate, administrându-le ulterior un antibiotic. 


Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Județeană, (DSPJ), dr. Constantin Dina, acest vaccin lipsește din Constanța de aproximativ șase luni, dar este în procedură de achiziție. 


Trebuie precizat că cel mai mare risc apare în cazul țăranilor care stau mai mult timp pe câmp și se expun riscului de accidentare. Neadministrarea vaccinului antitetanos în cazuri ce reprezintă urgențe medicale favorizează infecții care pot duce chiar la deces. 
Tocmai de aceea, specialiștii speră ca această criză de ser antitetanos din toate spitalele din țară, se va sfârși în curând. 


Reamintim că, în urmă cu câțiva ani, și medicii de familie beneficiau de aceste seruri, prin intermediul unui program național de sănătate, însă acum, vaccinul poate fi administrat pacienților numai de personalul specializat din spitale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4583 secunde