Creșterea medie a pensiilor este de 135 de lei

258
Creșterea medie  a pensiilor  este de 135 de lei - recalcularesursahomecareagency-1592580558.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, toate casele de pensii de pe teritoriul întregii țări se află într-un proces continuu de recalculare a diferitelor prestații pe care le gestionează. O nouă provocare o reprezintă aplicarea prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curții Constituționale a României, care stabilește ca dată de acordare a noilor drepturi data de 10 februarie 2020. Reprezentanții Casei Pensiilor spun că, după dezvoltarea necesară a unei noi versiuni informatice de recalculare, care să preia parametrii prevăzuți de decizia amintită, casele teritoriale de pensii au emis și au comunicat la plată astfel de decizii.

Ca urmare, până la acest moment, au fost emise aproximativ 70% din totalul deciziilor care fac obiectul acestui tip de recalculare, creșterea medie a pensiilor fiind de 135 de lei.

Reamintim, în acest context, că beneficiari sunt circa 300.000 de persoane care au fost înscrise la pensie de invaliditate în temeiul Legii nr.19/2000 și care au îndeplinit, respectiv vor îndeplini condițiile pentru pensia de limită de vârstă în temeiul Legii nr.263/2010. De asemenea, valoarea indicelui de corecție care se aplică la punctajul mediu anual, determinat în condițiile legii este cea în vigoare la data la care s-au deschis, respectiv se vor deschide drepturile de pensie pentru limită de vârstă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2020
Stire din Social : Cum se face dovada vechimii în muncă
Pagina a fost generata in 1.3714 secunde