Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, la Constanța. Covid-19, la Poștă

1177
Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, la Constanța. Covid-19, la Poștă - fotofondpostacovid2-1598552768.jpg

Articole de la același autor

Este panică printre pensionarii din Constanța. Umblă vorba prin oraș că mai mulți angajați ai Poștei Române ar fi infectați cu noul coronavirus. Oamenii se gândesc cu teamă că, peste câteva zile, le va bate poștașul la ușă, cu pensia, sau, și mai rău, că pensiile nu vor ajunge la ei, din cauza acestor probleme.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească alarmant în județul Constanța. În cursul zilei de ieri, au fost anunțate 34 de cazuri nou confirmate în doar 24 de ore. De asemenea, la nivel național, au fost raportate 1.504 cazuri noi, cele mai multe zilnice, de la debutul pandemiei.

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în județul Constanța a ajuns, ieri, la 1.577. Iar numărătoarea continuă, din păcate. Tot săptămâna aceasta, noul coronavirus a ajuns și în două oficii poștale din municipiul Constanța.

"La Poșta din Parcul de la Casa de Cultură funcționează mai puține ghișee decât de obicei și este permanent coadă. Se ceartă oamenii, stau și câte o oră afară. Cineva ne-a spus că ar fi patru angajate infectate cu coronavirus. Oare așa să fie? Și cu poștărițele cum o fi? Cine ne mai aduce nouă pensiile, săptămâna viitoare? Mai primim în casă poștărița, dacă o avea și ea virusul?", ne-a semnalat, ieri, la telefon, foarte alarmat, un pensionar din Constanța.

Contactată telefonic, șeja Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, Cristina Schipor, a confirmat, pentru "Cuget Liber", că sunt înregistrate două cazuri de Covid-19, însă în două oficii diferite și nu au legătură între ele.

"Sunt două persoane infectate, la două oficii separate, dar cazurile nu au legătură între ele. Deci, nu se consideră a fi focar. La momentul acesta, noi avem înregistrate două persoane, câte una la Oficiul nr. 2 Constanța și la oficiul de la Gară, la Curier Rapid. Mai departe, instituția are un circuit propriu, fac anchetă, îi izolează pe contacți", a explicat directorul DSP Constanța.

Salariați chemați din concediu

De asemenea, conducerea Companiei Naționale Poșta Română spune că este vorba despre doar doi angajați bolnavi, nicidecum de patru.

"La nivelul județului Constanța, au fost raportate două cazuri de infecție cu Covid-19, în rândul salariaților poștali. Este vorba despre un angajat al Oficiului Poștal Gară - Centrul Prelucrare Curier Rapid, unde nu există program de lucru cu publicul, și un alt salariat la Oficiul Poștal Constanța 2. Ambii au fost internați în spital duminică și se află în stare bună, iar cei cinci colegi cu care aceștia au intrat în contact se află în izolare la domiciliu", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul general adjunct al CN Poșta Română, Carmen Alecu.

Potrivit acesteia, au fost deja luate toate măsurile necesare, a fost informată Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la cele două cazuri, iar ambele subunități poștale au fost dezinfectate prin nebulizare cu ajutorul unor firme specializate.

"După dezinfecție, activitatea în oficiile menționate a fost reluată cu ajutorul salariaților chemați din concedii. Încă de la începutul pandemiei, toți angajații companiei au la dispoziție dezinfectant, măști de unică folosință, iar cei care distribuie beneficiarilor, la domiciliu, pensiile sau alte drepturi bănești, ori corespondență dispun și de viziere de protecție.

Precizăm că acestea sunt primele cazuri de Covid-19 înregistrate în rândul angajaților poștali din județul Constanța", a mai spus directorul Poștei Române, asigurându-i pe pensionari că își vor primi pensiile la timp.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4813 secunde