Crește prezența NATO și a SUA în regiunea Mării Negre. Cauza este Strategia națională de apărare a României

330
Crește prezența NATO și a SUA în regiunea Mării Negre. Cauza este Strategia națională de apărare a României - unnamed-1591895389.jpg

Articole recomandate

Noua versiune a Strategiei naționale de apărare a României, în care Rusia figurează ca o amenințare la securitatea republicii, va fi folosită pentru creșterea prezenței NATO și a SUA în regiunea Mării Negre, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, conform Agerpres.


Includerea Rusiei printre "sursele problemelor globale" nu este ceva nou, a spus ea. "În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoașterea propriilor defecte, greșeli și probleme", iar "faptul că Bucureștiul folosește metoda plagiatului nu confirmă decât - așa cum ni se pare - un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români", a afirmat Zaharova.


"Este evident că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creșterea prezenței militare a NATO și SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureștiul în loc să devină 'furnizor de stabilitate' își va aduce contribuția la creșterea în continuare a tensiunilor în regiune și a lipsei de încredere", a declarat Zaharova în cursul unei conferințe de presă.


Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 prezintă o nouă abordare ca urmare a schimbării de paradigmă la nivel global, determinate de evoluțiile din regiune, deteriorarea relațiilor dintre NATO și Federația Rusă, amenințarea reprezentată de terorism, amenințările hibride și cele cibernetice, dar și alte tipuri de provocări, se menționează într-un comunicat al administrației prezidențiale de la București din 27 mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6311 secunde