Credincioșii ortodocși sărbătoresc, astăzi, Izvorul Tămăduirii

Joi, 23 Aprilie 2020
378
Ortodocșii se află, astăzi, 24 aprilie, în Vinerea din Săptămâna Luminată, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Izvorul Tămăduirii.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, această sărbătoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului.

"Înainte de a fi împărat, Leon cel Mare a găsit un orb, într-o pădure de lângă Constantinopol, care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului, Leon i-a dat orbului să bea apă dintr-un izvor, iar orbul s-a vindecat. Pentru a mulțumi Maicii Domnului, când a ajuns împărat, Leon cel Mare a ridicat în apropierea izvorului o biserică pe care a numit-o biserica «Izvorul cel Tămăduitor și dătător de viață». Biserica se mai vede și astăzi în vechiul Constantinopol, actualul oraș Istanbul", au precizat aceștia.

La acest moment, în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe, după oficierea Sfintei Liturghii, se săvârșește slujba de sfințire a apei, după o rânduială adecvată Săptămânii Luminate. Cu această ocazie, astăzi, de la ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent. Apoi, el va merge la izvorul tămăduitor, situat în apropierea mănăstirii, unde va săvârși slujba de Sfințire Mică a Apei. Pagina a fost generata in 0.301 secunde