Credincioşii musulmani sărbătoresc Ramazan Bayram-ul

589
Credincioşii musulmani sărbătoresc Ramazan Bayram-ul - ramazaniusufmuratmuftiucultulmus-1620840371.jpg

Articole de la același autor

Postul etnicilor noştri musulmani se încheie în cursul zilei de astăzi, 13 mai. Astfel, credincioşii vor sărbători timp de trei zile, Ramazan Bayram-ul. Sărbătoarea marchează sfârşitul Lunii Sfinte Ramazan, lună în care ei au postit, au dedicat cea mai mare parte a timpului rugăciunii şi s-au primenit sufleteşte prin recitarea Coranului cel Sfânt şi căinţă. Cu această ocazie, muftiul Muurat Iusuf va oficia în această dimineaţă slujba de Ramazan Bayram, începând cu ora 6:17 la Geamia Hunchiar din municipiul Constanţa.

„Urmează trei zile de sărbătoare, pe care noi, musulmanii, suntem obişnuiţi să le petrecem alături de familie şi de prieteni, de pe mese fiind nelipsite delicioasele preparate şi tradiţionalele dulciuri specifice acestei sărbători, la loc de cinste fiind baclavalele. Trebuie să conştientizăm, însă, că pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat, iar pericolul infectării ne paşte cel mai tare în mediile aglomerate. Din acest motiv, facem apel ca şi în cele trei zile de sărbătoare să respectaţi măsurile impuse şi aplicate tocmai pentru binele nostru şi al celor din jur, respectiv păstrarea distanţei fizice, evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii. Ramazan Bayram-ul este a doua sărbătoare importantă a Islamului, alături de Kurban Bayram”, a declarat acesta.

În dimineaţa primei zile de Ramazan Bayram, în geamii se va oficia slujba specifică acestei sărbători, după care membrii familiilor vor merge la cimitir pentru a-şi pomeni rudele trecute la cele veşnice, iar mai apoi, copiii vor merge cu colindul din casă în casă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde