X

Crăciun cu brazi în rate. Cât costă un brad în piețele din Constanța

909
1
Crăciun cu brazi în rate. Cât costă un brad în piețele din Constanța - fotofondbrazi1-1450114738.jpg

Articole de la același autor

În ciuda soarelui de afară, mai avem doar zece zile până la Crăciun. Constănțenii au început să se pregătească de sărbătoare, să-și umple frigiderele și să-și împodobească frumos casele. Cum bradul este primul pe lista de cumpărături, multe centre comerciale au adus încă de zilele trecute brazi naturali. În piețe aceștia au apărut abia de ieri și, deocamdată, nu se găsesc decât pomi de import, la prețuri pe măsură.


În Piața Griviței, un comerciant s-a grăbit să prindă prima rundă de clienți și a scos la vânzare brazi de Danemarca. Foarte bogați, cu cetina verde, dotați cu suport de lemn și cu înălțimi perfecte pentru apartamentele constănțenilor, brazii de Danemarca nu se negociază și costă 150 de lei. Pe lângă frumusețea lor, brazii românești pălesc rapid, în ciuda prețurilor chiar și de trei ori mai mici. Pentru aceștia însă, constănțenii vor trebui să mai aștepte. Un comerciant care venise în Piața Griviței cu brazi autohtoni a fost verificat de polițiști și, pentru că nu avea toate documentele în regulă, i-a fost confiscată toată marfa.
În rest, găsiți brazi în aproape toate centrele comerciale, cu prețuri cuprinse între 59 și 99 de lei. Pomii în ghiveci, o variantă ecologică și care poate fi folosită ani la rând, sunt ceva mai scumpi. La final, însă, te alegi cu un brad de toată frumusețea, ce poate fi plantat în curte și pe care îl poți împodobi la fiecare Crăciun.


Crăciun ecologic, cu brad artificial


Dacă optați să protejați natura și renunțați la mirosul de cetină proaspătă pentru un brad artificial, prețurile sunt în funcție de mărimea acestuia. Cel mai ieftin este în jur de 20 de lei, dar are mai puțin de un metru înălțime, iar cei mari, peste doi metri, ajung și la 200 de lei.


Ca să miroasă totuși a brad în curte, aveți varianta crenguțelor sau coronițelor, pe care le găsiți deja în toate piețele. Coronițele simple sunt între 5 și 10 lei, iar cele cu globulețe ajung la 15 lei. Crenguțele sunt și ele în jur de 5 lei. 


Cumpără Crăciunul online!


Pentru constănțenii ocupați, care nu au timp să ia la rând piețele sau centrele comerciale, există posibilitatea comenzilor online. De pe telefon sau tabletă, alegeți bradul perfect, faceți plata pe loc cu cardul sau la livrare și îl primiți acasă în maximum două zile, fără bătăi de cap și griji de transport. Prețurile sunt ușor mai mari decât din piață, dar vă scutește de alergătură. Astfel, un brad normandian tăiat, verde intens, între 1,5 și 1,75 metri, costă 279 de lei, livrarea fiind gratuită.


Brazi în rate


Și pentru ca să le întindă o mână de ajutor românilor care au deja multe pe lista de cumpărături, o companie a lansat oferta brazi în rate, prin CardAvantaj, fără comision și fără riscuri. Brazii pot fi plătiți din luna ianuarie, în maximum șase rate egale, fără dobândă.


Comentează știrea

mimi
15 decembrie 2015
balarii de articol

extraordinar articol.. perhaita uimesti prin subiecte.. deosebita jurnalista.. fala cugetului... basina porcului.. urata pamantului... bleah.. idioata!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0191 secunde