Crăciun acasă sau în vacanță? Ce planuri au constănțenii de sărbători

469

Articole de la același autor

Abia întorși din minivacanța de 1 Decembrie, constănțenii își fac deja socotelile pentru minivacanța de Crăciun. Unii s-au organizat din timp, au cumpărat deja biletele de avion sau pachetele turistice, alții s-au hotărât pe ultima sută de metri și încă mai caută variante și oferte last minute.


Cele mai căutate destinații sunt cele cu zăpadă, la munte sau în Maramureș, acolo unde și tradițiile pentru această perioadă sunt spectaculoase, iar bucatele deosebit de gustoase. Oferte încă mai găsiți, mai ales dacă preferați pensiunile familiale și dacă mergeți în gașcă mai mare. Prețurile sunt însă destul de piperate, dar atmosfera și aerul curat, de neegalat.


De exemplu, la o pensiune din Vișeu de Sus, situată la doar trei km de vestita Mocăniță, prețul este de 100 de lei pe noapte, de persoană, cazare, fără masă. În cazul în care doriți ca gazdele să vă și gătească, trebuie să mai adăugați cel puțin 150 de lei de persoană, pe zi. În Borșa, la o altă pensiune, prețul este de 275 de lei pe noapte de persoană, cazare cu demipensiune. Pachetul include masa festivă, cu aperitiv, ciorbă sau supă, fel principal, prăjituri, cozonac, palincă, afinată, vin, bere, sucuri, apă și cafea. Sejurul minim este de patru nopți.


Zăpadă și bucate tradiționale, în Maramureș


Există și variante mai ieftine, dar la fel de tentante. În comuna Budești, de exemplu, chiar la poalele pădurii, vă puteți bucura de o oază de liniște, dar și de mâncărurile tradiționale. Cazarea cu demipensiune costă 250 de lei de persoană, pe noapte, cu masa festivă de Crăciun inclusă. Însă unitatea se închiriază doar integral, unui singur grup de minimum zece persoane, prețul integral fiind de 7.500 de lei pentru trei nopți. Un număr mai mic de persoane va achita tot 7.500 de lei.


Iubitorii de sporturi de iarnă au la dispoziție stațiunea Cavnic, dar să știți că nu prea se mai găsesc locuri de cazare. Dacă aveți noroc, este posibil să mai găsiți camere duble matrimoniale, la 200 de lei, sau triple, la 240 de lei. Sejurul minim este de trei nopți, iar copiii sub șapte ani beneficiază de gratuitate.


Pe Valea Prahovei, se mai găsesc locuri rătăcite la unele pensiuni, în Bușteni, Azuga, însă trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, căci și pârtiile, și restaurantele, și drumurile vor fi pline. 


Crăciun în țara Moșului


Dacă vreți însă să le oferiți celor mici un Crăciun de neuitat, duceți-i în țara Moșului, Laponia.


Șase nopți de cazare la Hotelul Santa Claus, transportul cu avionul, mic dejun, cina și o băutură ca aperitiv pe 23 decembrie, o excursie "Întâlnire cu familia lui Moș Crăciun" pe 24 decembrie, decorarea bradului de Crăciun și prepararea de prăjiturele de turtă dulce, cina festivă de Crăciun pe 24 decembrie, excursie la Satul lui Moș Crăciun și Santa Park, cina festivă pe 25 decembrie, ghid local și transport pentru activitățile opționale, toate sunt incluse în cei 1.500 de euro de persoană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0181 secunde