Coşmar fără sfârşit pe străzile din Constanţa! „Ne-aţi debusolat complet!”

2332

Articole de la același autor

Sensul giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, din faţa Liceului de Telecomunicaţii, a fost desfiinţat, săptămâna aceasta. Autorităţile susţin că acesta nu îşi mai justifica prezenţa în zonă, având în vedere introducerea sensului unic pe strada Nicolae Iorga. Mulţi şoferi cred însă că traficul va avea de suferit.





Desfiinţarea sensului giratoriu de la intersecția Bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Nicolae Iorga pare că i-a luat prin surprindere pe mulţi șoferi constănţeni, deşi autorităţile au anunţat această măsură încă de săptămâna trecută. Marţi dimineaţă, 6 iulie, la doar câteva ore de la desfiinţarea sensului giratoriu, mulţi dintre cei care ajungeau în zonă păreau debusolaţi şi chiar au existat mai multe ambuteiaje, ca urmare a faptului că, deşi au fost luate balizele de pe mijlocul șoselei, marcajele nu au fost deocamdată refăcute. Astfel, odată cu desfiinţarea sensului giratoriu, în intersecția respectivă au prioritate autovehiculele care vin de pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.



„Decizia vine ca urmare a numeroase sesizări primite online şi discuţii purtate cu cetăţenii din zonă, care ne-au semnalat faptul că sensul giratoriu nu mai îndeplineşte funcţia pentru care a fost creat. În urma discuțiilor dintre reprezentanți ai Primăriei Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în urma dezbaterii acestui subiect în Comisia de Circulație, din care fac parte reprezentanți ai administratorului drumului public, ai Serviciului Rutier Constanța, ai CT BUS, dar și din partea Primăriei Constanța, a fost luată decizia de desființare. Argumentul principal a fost că existența sensului giratoriu nu se mai justifică, după ce strada Nicolae Iorga a fost transformată în arteră rutieră cu sens unic, dinspre Bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre Bulevardul Tomis, și că nu mai există fluxul virajului la stânga dinspre strada Nicolae Iorga spre Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Astfel, specialiștii spun că desființarea sensului giratoriu va duce la fluidizarea traficului în zonă”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.



Ca alternative scurte, ca distanță și timp și pentru a evita aglomerația din trafic, autorităţile recomandă conducătorilor auto ca pe direcția Trocadero - Nicolae Iorga să folosească varianta oferită de ruta strada Poporului - strada Mihai Viteazu - strada Nicolae Iorga.



„Trebuie sincronizate semafoarele!”

Chiar şi aşa, însă, există şoferi care susţin că măsura va produce ambuteiaje pe strada Mihai Viteazu, la ieşirea în strada Nicolae Iorga, dar şi pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, pe sensul dinspre Trocadero, pentru virajul la stânga, pe strada Nicolae Iorga. „Ne-aţi debusolat complet! Pe de o parte, cei care veneau de pe strada Mihai Viteazu nu vor mai putea niciodată să facă stânga, spre Casa de Cultură. Vor fi nevoiţi să ocolească jumătate de cartier. Iar, de pe altă parte, pe Lăpuşneanu nu vor întârzia să apară accidentele. Pentru că se va forţa virajul la stânga şi nu se va da prioritate. Este o chestiune de timp. Aşa era şi înainte de a fi montat sensul giratoriu: accidente teribile”, este de părere Dan B., un constănţean care locuieşte în zonă.

Există şi voci mai optimiste, iar unii şoferi răsuflă uşuraţi şi consideră că măsura este binevenită, având în vedere că se formau cozi foarte mari de la Casa de Cultură pe sensul spre Trocadero. „Este mult mai bine fără acel sens giratoriu, care mai mult încurca. La orele de vârf, mai ales dimineaţa, se făcea aglomeraţie foarte mare care paraliza inclusiv intersecţia de la Casa de Cultură. Acum mai trebuie să sincronizeze semafoarele, astfel încât să existe fluidizare a circulaţiei în adevăratul sens al cuvântului”, consideră Marius M., un alt constănţean din zonă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6504 secunde