Corporația spațială rusă Energia asigură că turiștii spațiali vor putea călători pe orbita Terrei

115
Corporația spațială rusă Energia asigură că turiștii spațiali vor putea călători pe orbita Terrei - 1-1593100580.jpg

Articole recomandate

Corporația spațială rusă Energia a încheiat un contract cu compania americană Space Adventures pentru a trimite doi turiști la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) în 2023, din care unul va putea să facă "o plimbare" pe orbita terestră, relatează Agerpres.


"Așa cum este prevăzut, în timpul misiunii unul dintre turiștii spațiali va efectua o ieșire în spațiu, însoțit de un cosmonaut, din segmentul rus al ISS", a informat compania rusă într-un comunicat.


Între 2001 și 2009, Rusia a trimis spre platforma orbitală șapte turiști spațiali la bordul capsulelor sale Soyuz.


Primul care a cumpărat un zbor spre ISS a fost americanul Denis Tito, iar ultimul a fost canadianul Guy Laliberté, fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil.


Unul dintre turiștii spațiali, milionarul american Charles Simonyi, a dorit să repete această experiență și a călătorit în spațiu de două ori, în 2007 și în 2009.


Corporația Energia, care fabrică vehiculele Soyuz, a explicat la momentul respectiv că suspendarea turismului spațial a fost legată de faptul că rachetele și capsulele rusești au devenit singurul tip de vehicul spațial capabil să transporte echipaje de astronauți spre platforma orbitală după retragerea din circulație a navetelor spațiale americane.


Recent, capsula spațială americană Dragon Endevour, fabricată de compania privată SpaceX, a efectuat cu succes primul ei zbor cu echipaj uman spre platforma orbitală ISS. Acea misiune a reprezentat în același timp și prima lansare a unor astronauți americani de pe sol american după o pauză de aproape 10 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7179 secunde