Coronavirusul poate apărea și în România. Măsuri de precauție în aeroporturi

221
Coronavirusul poate apărea și în România. Măsuri de precauție în aeroporturi - ddd-1579690935.jpg

Articole recomandate

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că există și pentru România riscul apariției unor cazuri de coronavirus, chiar dacă probabilitatea este redusă, potrivit Agerpres. "Astăzi la Geneva este o ședință de urgență convocată de directorul general al OMS. (...) Probabil o să existe alertă la nivel global instituită de OMS și trebuie și noi să ne conformăm. (...) Riscul există (pentru România - n. r.), nu poate fi exclus, dar, dacă vedem că în afara Chinei până în momentul de față sunt 6-7 cazuri, atunci probabil că discutăm de o probabilitate redusă, dar cu siguranță nu putem să excludem apariția și unui caz și în România și în UE în general", a afirmat Rafila, la Ministerul Sănătății.

El a precizat că există un set de măsuri de alertare a unităților de sănătate publică și a tuturor unităților sanitare, inclusiv a medicilor de familie. "Noi am făcut nominalizarea unităților sanitare care să primească pacienți. Este vorba despre spitalele de boli infecțioase 'Matei Balș' și 'Victor Babeș' din București și cele de boli infecțioase din Iași, Cluj și Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator în cazul apariției unor cazuri suspecte și bineînțeles există un set de măsuri de alertarea a unităților de sănătate publică și a tuturor unităților sanitare, inclusiv a medicilor de familie privind definiția de caz astfel încât să fie informați dacă vin în contact cu o persoană care este suspectă", a susținut profesorul doctor.

În ceea ce privește măsurile de la aeroport, Rafila a arătat că ele sunt similiare cu cele utilizate în timpul pandemiei de gripă. Acesta a arătat că va fi dispoziția călătorilor un set de informații, iar oamenii vor avea posibilitatea să achiziționeze termoscanere care să evidențieze eventualele persoane cu febră. De asemenea, vor fi constituite echipe care să asigure permanența serviciilor medicale în aeroporturile internaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4953 secunde