Coronavirus: Un vaccin oral israelian anti-COVID-19 va începe sa fie testat clinic în Africa de Sud

205
Coronavirus: Un vaccin oral israelian anti-COVID-19 va începe sa fie testat clinic în Africa de Sud - pastila-1635526223.jpg

Articole de la același autor

Compania farmaceutică israeliană Oramed a obţinut autorizaţia Africii de Sud pentru a începe luna viitoarea testele clinice ale unui vaccin oral împotriva COVID-19, numit Oravax, relatează vineri EFE.

"Candidatul la vaccin împotriva COVID-19 ar putea oferi o soluţie potenţială la pandemie, fie ca doză de rapel, fie pentru cei care încă nu s-au vaccinat", notează într-un comunicat directorul executiv al Oramed, Nadav Kidron.

Acest vaccin sub formă de pastilă "va elimina barierele pentru o distribuire rapidă şi la scară mare, ceea ce ar permite autoadministrarea sa acasă", a precizat Kidron.

Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud a început deja înscrierea pacienţilor pentru faza 1 a testelor clinice, care se va realiza la scară mai mică şi la Tel Aviv, în aşteptarea aprobării Ministerului israelian al Sănătăţii.

Obiectivul companiei Oramed, înfiinţată la Ierusalim în 2006, este de a avansa cât mai repede posibil în faza 1 în Africa de Sud, pentru a completa cât mai rapid fazele 2 şi 3 şi a obţine aprobarea utilizării sale în procedură de urgenţă.

Potrivit Agerpres, Kidron a subliniat că în multe ţări, mai ales din Africa, oamenii preferă pastilele în loc de injecţii, astfel încât vaccinul oral ar fi o soluţie facilă şi eficace acolo unde există rate mici de vaccinare.

Oravax este o versiune orală a unei doze unice a vaccinului candidat, dezvoltat în colaborare cu Premas Biotech, cu sediu în India, despre care s-a anunţat în martie că a generat cu succes anticorpi după administrarea sa la porci.

Se aşteaptă ca pastila să fie echivalentă cu o simplă vaccinare iniţială, având în vedere că nu va trebui depozitată la temperaturi scăzute şi va elimina necesitatea prezenţei de profesionişti care să facă injecţiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3439 secunde