Coronavirus / Moscova va construi un spital cu ajutorul experienței Chinei

344
Coronavirus / Moscova va construi un spital cu ajutorul experienței Chinei - spital-1584116542.jpg

Articole recomandate

Moscova, bazându-se pe experiența Chinei de a construi spitale în timp record, a anunțat, astăzi, că a început construcția unui centru medical din prefabricate pentru a face față epidemiei de coronavirus, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Într-un comunicat, Departamentul de lucrări publice al primăriei capitalei ruse a declarat că a început construcția clădirii și a drumurilor care duc la ea. Cu o capacitate de 500 de paturi conectate la aparate de respirație, spitalul se va afla la circa 60 de kilometri sud-vest de centrul Moscovei și se va întinde pe o suprafață de 43 de hectare.

Andrei Bochkarev, viceprimarul orașului, a dat asigurări că va fi un "centru medical printre cele mai moderne", realizat "cu experiența partenerilor noștri chinezi".

"Spitalul va avea blocuri operatorii, servicii de reanimare și de diagnostic, destinate și copiilor", se arată într-un comunicat al autorităților ruse.

La începutul lunii februarie, China a construit un spital de 1.000 de paturi în doar 10 zile în Wuhan (centrul Chinei), focarul epidemiei de coronavirus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7402 secunde