Corn, lapte, fructe și legume în școlile din Constanța? Poate la anu’!

615
Corn, lapte, fructe și legume în școlile din Constanța? Poate la anu’! - consilapte-1554928677.jpg

Articole de la același autor

Mai sunt doar două luni și se încheie anul școlar 2018 - 2019, iar școlarii și preșcolarii din județul Constanța încă nu au primit cornurile, laptele, fructele și legumele promise încă de anul trecut. Unii le mai așteaptă, cu speranța că nu vor mai sta cu burta goală la școală, alții nici nu se mai gândesc la ele.


Deși procedurile pentru demararea licitațiilor și atribuirea contractelor ce vizează Programul pentru Școli al României au fost demarate de Consiliul Județean Constanța încă din luna iunie 2018, acestea nu au fost finalizate nici acum. Iar, dacă totul merge bine, ar putea fi încheiate luna viitoare, după cum susține însuși președintele CJC Constanța, Marius Horia Țuțuianu. Asta înseamnă că sunt șanse ca elevii să înceapă să primească produsele alimentare la școală spre sfârșitul lunii mai sau chiar începutul lunii iunie. Iar, conform calendarului anului școlar 2018 - 2019, cursurile se vor încheia pe 14 iunie.
"Procedura de licitație deschisă pentru atribuirea Acordului-cadru de furnizare și distribuție a fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învăământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore, pentru anii 2018 - 2019, este împărțită în trei loturi: fructe și legume, lapte și produse lactate și produse de panificație. La acest moment, procedura de achiziție, pentru cele trei loturi, este în desfășurare", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CJC Constanța.
Asta în condițiile în care data limită de deschidere și selectare a ofertelor a fost 5 noiembrie 2018. Din păcate, licitația a fost contestată, iar, acest lucru a dus la blocarea întregului program. "Având în vedere că a fost organizată o singură procedură de atribuire, prin licitație deschisă, împărțită în trei loturi, vă comunicăm că a fost contestat doar Lotul 1 Fructe și legume. Contestația a fost formulată de unul dintre operatorii economici participanți, în data de 18.02.2019, iar în data de 13.03.2019 a fost emisă Decizia CNSC, accesibilă pe adresa portal.cnsc.ro. Menționăm că în data de 29.03.2019, același operator economic a formulat plângere la Curtea de Apel Constanța. La această dată, niciunul din cele trei loturi din cadrul Acordului - cadru nu a fost finalizat. Menționăm că, la data prezentei, Lotul 2 Lapte și produse lactate și Lotul 3 produse de panificație, sunt în faza finală de solicitări clarificări cu privire la documentele DUAE depuse", se arată în răspunsul formulat de conducerea CJC Constanța la solicitarea "Cuget Liber" privind stadiul Programului pentru Școli în județul Constanța.


"Procedurile de licitație sunt în desfășurare."
Șansele ca elevii să mai primească anul acesta ceva de mâncare la școală sunt, însă, extrem de mici. În cel mai optimist scenariu atribuirea contractelor se va face în luna mai. "Procedura de licitație pentru atribuirea celor trei loturi este încă în desfășurare, iar dacă pentru Lotul 2 și Lotul 3 nu vor fi formulate contestații sau nu vor fi descalificați operatorii economici participanți, data estimativă pentru atribuirea Acordului - cadru și ulterior a contractelor subsecvente poate fi luna mai 2019", ne-a mai precizat Marius Horia Țuțuianu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5189 secunde