€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

CORINA MARTIN, NU-ȚI MIROASE A DEMISIE?

Ştire online publicată Luni, 07 Martie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Asociațiile patronale de pe litoral cer demisia Corinei Marin din fruntea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT) și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD). Hotelierii consideră că președintele Corina Martin aduce „grave prejudicii de imagine turismului românesc, în general, și turismului de litoral, în special”, iar despre ALDD consideră că „nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, ajungând doar un vehicul de imagine al doamnei Martin”.


„Patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând inițial că această organizație se va ocupa de imaginea litoralului și a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociația s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată și pentru care firmele plătesc anual o taxă și a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale președintei Corina Martin. Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din aceasta organizație care nu le mai reprezenta. De curând și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, membru fondator și vicepreședinte al ALDD, s-a retras din asociație ca urmare a modului defectuos, inacceptabil în care Corina Martin a acționat în ultima perioadă, culminând cu inițiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piața Federației Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral și fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife și pachete de servicii turistice promoționale adresate turoperatorilor de pe această piață”, explică Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.


În plus, și Primăria Constanța se pregătește să se retragă din ALDD, organizația ajungând să nu mai reprezinte pe nimeni, în afară de Corina Martin. La nivel național, asociațiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înființate de primării sau consilii județene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă.


„Nicio acțiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral și, în consecință, toate declarațiile sale, fără fundament economic, sunt făcute și aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe Facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un președinte a două asociații, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora și litoralului în sine, grave prejudicii de imagine”, este de părere și Virgil Stancu, președintele Asociației de Turism Sud Litoral.


Potrivit acestuia, în prezent, „ Corina Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comerțului și Relatiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism, un organism serios, unde se dezbat problemele importante ale domeniului”. „Ne întrebăm pe cine dorește Corina Martin să reprezinte în acest consiliu, atâta vreme cât asociațiile pe care le conduce nu mai au nicio relevanță economică. Parteneriatul public-privat despre care vorbește cu atâta patos, nu mai există în cazul ALDD, neavând componență privată”, mai spune Virgil Stancu.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8514 secunde