€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Copil de patru ani mușcat de față și cap de un maidanez

Ştire online publicată Marţi, 21 Februarie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Un băiețel în vârstă de numai patru ani din Techirghiol a fost mușcat în week-end-ul trecut, de un câine fără stăpân, în mai multe locuri la nivelul feței și al capului. Potrivit cadrelor medicale, acest copil ar fi ieșit din curte cu un corn în mână, ceea ce a atras atenția unui câine maidanez, care a sărit pe el și i-a creat multiple plăgi mușcate, în special la nivelul feței și al craniului.

Din acest motiv, copilul a fost băgat imediat sub anestezie generală, i s-a făcut o sutură estetică și în cele din urmă s-a optat pentru o îngrijire deschisă, indicată cu predilecție în astfel de situații.

„Evoluția micuțului este una bună, fără semne de edem în jur sau inflamație. Din păcate, chiar dacă noi am insistat ca el să mai rămână în spital, familia a solicitat externarea băiețelului. Oricum, nu considerăm că cel mic va rămâne mutilat, așa cum ar crede unii. Desigur, niște cicatrici vor rămâne, acest lucru este inevitabil, dar ele vor fi fine”, a declarat dr. Gheorghe Comșa, medic specialist ORL.

În ultima vreme, tot mai mulți constănțeni au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI), căzând pradă colților patrupedelor și nu numai. Reprezentanții SCBI susțin că anul trecut, un număr de 1.377 de persoane au fost „compostate” de câini, pisici, șobolani, maimuțe, hamsteri și cai. Tocmai de aceea, trebuie precizat că rabia poate fi letală. Drept urmare, medicii le recomandă celor care sunt mușcați să se prezinte de urgență la spital.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 4.4733 secunde