Copiii pot fi ''purtători ascunși'' ai coronavirusului. Aceștia pot avea un rol mai mare decât se credea

326
Copiii pot fi ''purtători ascunși'' ai coronavirusului. Aceștia pot avea un rol mai mare decât se credea - 1-1597944308.jpg

Articole recomandate

Copii pot fi ''purtători ascunși'' ai coronavirusului și pot avea un rol mai mare decât se credea în răspândirea COVID-19, relevă un studiu desfășurat în două spitale din statul american Massachusetts și prezentat joi în revista științifică Journal of Pediatrics, relatează Agerpres.ro.


''M-au surprins încărcăturile virale ridicate pe care le-am observat la copiii de toate vârstele, mai ales în primele două zile de infecție'', spune Lael Yonker, directoarea Spitalului General din Massachusetts (MGH) și autoarea principală a studiului. Ea a remarcat faptul că încărcăturile virale cu SARS-CoV-2 ale adulților internați în stare gravă sunt ''semnificativ mai mici'' față de cele ale unui ''copil sănătos'', adică infectat, dar asimptomatic.


Pe lângă nivelul încărcăturii virale, cercetătorii de la acest spital și de la Spitalul General pentru Copii din Massachusetts au examinat expresia receptorului viral și răspunsul în anticorpi la copiii sănătoși, la cei care au o infecție acută cu SARS-CoV-2 și la un număr mai redus de copii cu un sindrom inflamator multisistemic.


''În timpul acestei pandemii de COVID-19 am examinat în principal pacienții cu simptome și din acest motiv am ajuns la concluzia greșită că marea majoritate a celor infectați sunt adulți'', semnalează Alessio Fasano, directorul Centrului de Cercetare pentru Imunologie și Biologie Muconazală de la MGH, care atenționează că cei mici ''sunt o sursă posibilă de răspândire a virusului și trebuie ținut cont de acest lucru în etapele de redeschidere a școlilor''.


Deși copiii infectați cu COVID-19 nu sunt în cazul acestei boli predispuși la manifestări clinice la fel de grave ca ale adulților, ca purtători asimptomatici sau cu puține simptome ei pot răspândi virusul inclusiv aducându-l de la școală la ei acasă.


Articolul din Journal of Pediatrics subliniază că acesta trebuie să fie un motiv special de preocupare pentru familiile din grupurile socio-economice lovite cel mai dur de pandemie și pentru familiile în care copiii conviețuiesc alături de vârstnici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8278 secunde