Copii care rătăcesc noaptea pe străzile Constanței. "Nu mi-e frică, eu sunt curajoasă!"

5309
5
Copii care rătăcesc noaptea pe străzile Constanței.

Articole de la același autor

Copii de 6 - 7 ani, în miez de noapte, cu brațele pline de flori și cu ochii împăienjeniți de somn, aleargă de la o terasă la alta, în stațiunea Mamaia, pentru a face rost de bani, la cererea părinților, s-ar părea. Unii oameni îi refuză, alții chiar îi înjură și puțini sunt cei cărora li se face milă și le oferă bani, iar câteodată nici nu le mai acceptă floarea. Autoritățile spun că acest fenomen este un mod de a cerși, iar acest obicei nu trebuie încurajat.


Chiar dacă autoritățile spun că susțin, în fiecare an, acțiuni, pentru a eradica acest fenomen de exploatare a minorilor și de expunere a acestora unor riscuri uriașe, totuși, seară de seară, copiii își duc veacul în stațiune, până spre dimineață, fiind umiliți, apostrofați și cine știe câte trebuie să îndure, pentru a pune pâine pe masa părinților.


"Acești copii au domiciliul în zonele în care își desfășoară activitatea. Este un fenomen care se perpetuează, an de an. La nivelul municipiului Constanța, Direcția de Protecție a Copilului are un anumit protocol în aceste sens. Am organizat descinderi la Podul de la Butelii, în Tomis 2, precum și în Stațiunea Mamaia. Poliția organizează aceste acțiuni și ne semnalează, dacă descoperă astfel de copii. Asta nu înseamnă că am putea eradica acest fenomen. Pe acești copii, nevoia îi împinge să cerșească, deoarece, de obicei, provin din familii foarte sărace. Direcția nu poate acoperi tot județul, însă am fost prezenți acolo unde am avut sesizări. La rândul nostru contactăm autoritatea publică și împreună organizăm descinderi. Dacă sunt găsiți îi abordăm cu blândețe pentru a nu-i speria și pentru a-i convinge să ne îndrume către părinții lor", a declarat Roxana Onea, reprezentant Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC).


Ce pot face autoritățile


Potrivit autorităților, în urma acestor descinderi, urmează a se face anchetă socială. Acestea mai spun că nu trebuie să încurajăm cerșitul și că, odată descoperite, familiile nevoiașe sunt ajutate.


"Trebuie organizat un plan de intervenție, de descinderi inopinate cu poliția. De obicei, în urma verificărilor, ei discută unii cu alții, fie își schimbă locația, fie încetează a mai cerși, doar pentru o perioadă. Copiii aceștia provin din familii cu un nivel de educație scăzut. Pe părinții lor nu îi putem nici angaja, pentru că nu se descurcă. Să le iei copilul, este exclus. Nu se pot lua copiii din familie, ci se intervine cu diferite servicii pentru a-i ajuta, fie financiar, fie este angajat unul dintre părinți. Dacă luăm copiii din familie și îi ducem într-un centru, nu înseamnă că am rezolvat problema. Ar trebui ca fiecare autoritate locală să dezvolte servicii de prevenție a cerșitului, a abandonului școlar etc. Am avut numeroase descinderi, mai ales în week-end, la biserici, am identificat familiile și am încercat să le ajutăm", mai spune reprezentantul DGASPC.


A cui ești tu? A nimănui!


Concluzia ar fi că autoritățile încearcă să rezolve această situație, dar pleacă din start de la premisa că oricum nu se va rezolva. Apoi, ne întrebăm unii pe alții, de ce sunt atât de mulți copii năpăstuiți și de ce se întâmplă atâtea nenorociri. În străinătate, Serviciul de Protecție a Copilului îți ia copilul și dacă te răstești la el sau îi dai o palmă la fund. La noi în țară, se așteaptă întâi să se ajungă la vreo situație gravă, uneori iremediabilă. O fetiță care vindea flori în Mamaia zicea: "Nu mi-e frică, eu sunt curajoasă! Hai, vă rog, cumpărați o floare. Uite câți bărbați sunt aici, cinci, luați-le la doamne flori ". Când a fost întrebată de ce la ora 02:00 nu este acasă, în pat, a refuzat să răspundă și a fugit, ținând strâns trandafirii în brațe. 


"Îi vom amenda pe părinți"


Reprezentanții Poliției Locale Constanța au promis că vor face din nou verificări, pentru a vedea dacă sunt și minori implicați în astfel de fenomene.


"Poliția Locală face acțiuni periodice în ce privește comerțul ambulant, însă, până acum nu au fost identificate persoane minore. Minorii până la 14 ani nu pot răspunde contravențional. Vom face descinderi ca urmare a sesizării și, în cazul în care vom descoperi minori care se ocupă cu această practică, părinții lor vor fi amendați, iar noi vom alerta Direcția de Protecție a Copilului", a declarat Drăguț Encică, din cadrul Poliției Locale Constanța.


Comentează știrea

Liviu Chilian
9 septembrie 2016
Zoomenirea involuează spre subuman

Antisocietatea care involuează cel mai rapid spre subuman este cea din Amerikk, un megabantustan ce, din nefericire, contaminează tot globul cu morbul dezumanizării. Întâmplarea face ca pe locul doi din primele zece mega ori mini bantustane descompuse de patologia subumanizarii, e Rromarlania, adunătura pseudoumana ce uimește globul cu violenta cu care sunt tratati copiii. Fenomenul global al subumanizarii a început dupa distrugerea Uniunii Sovietice, crima universala ce le'a permis Amerikknarilor Porfirici sa se dezlănțuie. Fenomenul particular de dezumanizare a fostei Romanii, e provocat de către Burghezia Roșie in frunte cu militaratii si securiștii satanici ceaușiști metamorfozați in kkpIUDAlisti a căror cleptomaniei a devenit subiect de studiu in psiho-patologie. Singura șansa pentru copiii Romani sa fie salvați din ghearele Burgheziei Roșii KkpIUDAliste, e apariția si consolidarea unei mișcări patriotice-umaniste ce sa înlocuiască Peremismul-Vadimist distrus de Forțele Râului din interior si exterior. Realitatea geopolitică se schimba rapid. JEWE e in proces de descompunere. In Rusua, curând, poporul va începe sa'si ceara drepturile elementare pe care calcă Bocancul Oligarhic. Circumstanțele vor fi extrem de favorabile Mișcării Patriotice, in viitorul apropiat. Copiii bizdicilor-călăilor noștri, ce'i extermina acum pe copiii noștri, vor PLĂTI pentru crimele parintziganilor "comuniști"! Amin!

Un cititor
9 septembrie 2016
Zoomenire?

Vai de capul tåu. Si tu ai nevoie de ajutor! Un psihiatru te ar ajuta mai mult decât iti poti inchipui. Måcar incearcă!

Răspuns la: Zoomenirea involuează spre subuman
Adăugat de : Liviu Chilian, 9 septembrie 2016
Antisocietatea care involuează cel mai rapid spre subuman este cea din Amerikk, un megabantustan ce, din nefericire, contaminează tot globul cu...
Cristian
9 septembrie 2016
Copii nocturni

Copiii nocturni sunt trimisi la furat de adulti; am vazut si copiii bine imbracati care cersesc sau incearca sa fure din magazine/ copil este o persoana pana la 18ani, adica minor.

Libertate,doar in teorie
9 septembrie 2016
pentru un "Un cititor"

Liviu Chilian este singurul comentator care are curajul sa se iscaleasca in clar,spre deosebire de tine.Semnand propriul comentariu,Liviu Chilian ti-a dat posibilitatea sa alegi intre a-i citi comentariul sau nu.El nu te-a obligat sa-l citesti asa cum ne obligi tu,ala sanatos la cap.In plus,ziarul ti-a dat posibilitatea sa-i apreciezi comentariul sau nu,acordandu-i o nota.Liviu Chilian are dreptul sa-si spuna parerea,asa cum ai si tu dreptul sa comentezi la subiect,asa cum avem noi toti.Tu il jignesti.In schimb,el nu poate sa-ti raspunda pentru ca la urmatorul comentariu te iscalesti sub alt nume.Ai dezordine in mintea ta.Pe de o parte dezaprobi un comentariu extremist-nationalist facut de Liviu Chilian dar iubesti brutaliatea,pumnul in gura sau ghioaga asa cum rezulta din comentariul tau.Esti bun in teorie.

Răspuns la: Zoomenire?
Adăugat de : Un cititor, 9 septembrie 2016
Vai de capul tåu. Si tu ai nevoie de ajutor! Un psihiatru te ar ajuta mai mult decât iti poti inchipui. Måcar incearcă!
Liviu Chilian
9 septembrie 2016
Rromarlanul este specie zoologica noua. Nu e nici măcar animal!

Animalele si păsările isi îngrijesc puii. Cu determinare NATURALA înduioșătoare, sfânta! Rromarlanii își urăsc copiii. Chiar si cei 0,15% care au acaparat totul. Favorizatii-cleptomaniaci ai kkpIUDAlismului, URĂSC omul din copiii lor pe care ii forțează intru subumanizare. Copiii favorizatilor ii terorizează pana si pe dascălii ce ar trebui sa'i educe. Începând cu 1990, copiii din fosta Românie sunt DECIMATI de Burghezia Roșie in frunte ultraextremistii ALOGENI, corcituri pestilentiale de teapa lui Iliescu, Roman, Pataievici, Bashitler si JewhANUS. Vedem cu câta URA tasnita dintr'o lașitate morbida, reacționează împotriva Omului Roman! Lasitatea e boala cerebrala nevindecabilă. Lasitatea e genetica!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.525 secunde