Controale și amenzi în prag de sărbători. Ce sancțiuni au aplicat inspectorii OPC

158
Controale și amenzi în prag  de sărbători. Ce sancțiuni au aplicat inspectorii OPC - comisariidelaprotectiaconsumator-1428508428.jpg

Articole de la același autor

Cu doar câteva zile înaintea Sărbătorilor Pascale, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au desfășurat acțiuni ample de control la zeci de agenți economici care comercializează pește și preparate din pește, carne, vin, ouă, produse de ciocolată și de patiserie.

Acțiunile au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea acestor produse. Comisarii au verificat 21 de operatori economici, care comercializau pește și produse din pește, iar abateri au fost constatate la 12 dintre aceștia.

"S-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 24.700 lei și două avertismente. S-a verificat o cantitate de 1.500 de kilograme de pește și preparate din pește, iar la peste 15% din cantitate au fost constatate neconformități", au transmis reprezentanții CJPC Constanța.

În plus, aceștia au verificat 33 de operatori economici care comercializează carne, vin, ouă, produse de ciocolată și de patiserie, găsind nereguli la 28 dintre ei. Comisarii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 27.100 de lei și patru avertismente. Ca urmare a neregulilor constatate, reprezentanții CJPC au oprit temporar de la comer-cializare produse alimentare în valoare de peste 2.000 de lei.

v v v

Constănțenii care nu și-au cumpărat încă mielul de Paște sunt sfătuiți să achiziționeze carnea numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate și să evite cumpărarea de carne din portbagajele mașinilor, chiar dacă prețul oferit este mai mic.

"Comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea", au atras atenția comisarii.

Totodată, carnea trebuie să fie marcată cu ștampilă de control veterinar și să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică, atât la suprafață, cât și în secțiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1328 secunde