Controale la terasele de pe litoral. Unde puteți să mâncați fără griji

312
Controale la terasele  de pe litoral. Unde puteți să mâncați fără griji - controalelaterasele1-1534857747.jpg

Articole de la același autor

Peste 220 de unități de alimentație publică din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia au fost verificate, în ultimele zile, de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Controalele au vizat 73 de restaurante, o cantină, două pizzerii, 25 de fast-food-uri, opt braserii, 15 unități de tip bufet, cinci rulote mobile, 21 de baruri, un cafe-bar, patru snack baruri, 38 de magazine alimentare, 13 laboratoare de cofetărie - patiserie, două cofetării, trei pensiuni, patru supermarketuri, un depozit alimentar, o tonetă de înghețată și o unitate de produse congelate.

"În urma acestor controale, au fost constatate deficiențe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și neanunțarea de către persoanele fizice juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor", precizează directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislație, cinci restaurante, un fast food, două unități tip bufet, două baruri, un snack-bar și un magazin alimentar au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 26.000 de lei.

Dacă doriți să reclamați…

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor.

Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-centerului ANSVSA: 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 August 2018
Stire din Diverse : "M-am simțit ca în Cambodgia"
Pagina a fost generata in 0.6122 secunde