CONTROALE LA CONSTANȚA! SUNT VIZAȚI TRANSPORTATORII DE MARFĂ

166
CONTROALE LA CONSTANȚA! SUNT VIZAȚI TRANSPORTATORII DE MARFĂ - noitarife1446998317-1521538616.jpg

Articole de la același autor

Începând de la finele anului trecut, o echipă mobilă de control a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța verifică în teren autorizațiile de circulație privind taxa folosire tramă stradală.


Pentru neachitarea taxei datorate de către utilizatorii autovehiculelor verificate, se aplică amenzi contravenționale cuprinse între 250 lei și 1.000 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cuprinsă între 0-5 tone, inclusiv și între 1.000 și 2.500 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, de peste 5 tone.

Obligația achitării taxei folosire tramă stradală revine persoanelor fizice și juridice care dețin autovehicule concepute și construite pentru transport mărfuri, pentru utilizarea drumurilor care se află în administrarea municipiului Constanța.

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează asupra posibilității achitării și obținerii autorizației de circulație privind taxa folosire tramă stradală online, pe site-ul www.spit-ct.ro. De asemenea, pentru verificarea autenticității autorizațiilor de circulație emise, SPIT a implementat pe site-ul instituției www.spit-ct.ro butonul "Verifică autorizații circulație" din cadrul secțiunii "Servicii Online".


Astfel, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice, pot achita taxa și intra în posesia autorizației de circulație pe adresa personală de e-mail accesând secțiunea "Plata online a impozitelor"-"Plată alte taxe" și completând datele solicitate (CNP/CUI, nume și prenume/denumire societate, adresă de domiciliu/sediu, localitate, județ, e-mail, tipul taxei, datele mijlocului de transport).


Cuantumul taxei datorate poate fi consultat pe site-ul instituției, accesând secțiunea Legislație/Hotărâri ale Consiliului Local/HCL 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018/Anexa nr. 5 – Capitolul III. )

În situația în care traseul autovehiculului impune parcurgerea unor artere cu limitare de tonaj și transportul depășește limita maximă admisă aferentă acestor artere, accesul este permis numai cu condiția achitării taxei corespunzătoare multiplicată de 3 ori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6504 secunde