€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

CONTROALE LA CONSTANȚA, REALIZATE DE ITM

Ştire online publicată Miercuri, 19 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a efectuat, în ultima perioadă, o mulțime de acțiuni de control, în vederea verificării modului în care se aplică și se respectă cerințele prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. 


Având în vedere faptul că munca zilierilor presupune desfășurarea de activități necalificate cu caracter ocazional pentru un beneficiar de lucrări, persoană juridică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială, adoptarea și punerea în aplicare a acestor acte normative au avut drept consecință creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor care nu dispun de o calificare profesională sau un loc de muncă permanent.


Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au controlat, în luna august, 9 beneficiari de lucrări unde, la data verificărilor, erau active 477 persoane. Au fost aplicate 6 sancțiuni și au fost dispuse 12 masuri cu termen de remediere a neconformităților constatate. Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă: nu au fost informați zilierii cu privire la activitățile pe care urmează să le presteze si cu privire la drepturile pe care le au; nu se asigura zilierilor gratuit echipament individual de protecție adecvat activităților desfășurate; nu au fost puse la dispoziția zilierilor echipamente de munca adecvate.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7352 secunde