Controale în supermarketuri și restaurantele din Constanța. Amenzi de zeci de mii de lei

235
Controale în supermarketuri și restaurantele din Constanța. Amenzi de zeci de mii de lei - merket-1498576597.jpg

Articole de la același autor

În cursul săptămânii trecute, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat aproape 250 de unități și depozite alimentare. Au fost vizate șase centre prelucrare lapte, un punct de debarcare pește, o unitate de procesare produse din pescuit, trei centre colectare de pește, patru depozite alimentare, 83 restaurante, o cantină, 17 unități tip bufet, 13 unități tip fast food, 13 baruri, un snack bar, șapte braserii, patru pizzerii, două tonete de înghețată, 34 magazine alimentare, 14 super/hipermarket – uri, 21 de laboratoare cofetărie-patiserie, o unitate de comercializare congelate, cinci unități de fabricare pâine și specialități de panificație, cinci depozite semințe de consum, două unități de morărit, o unitate de reambalare, două unități de fabricare vin, o unitate de fabricare bere, o unitate de fabricare gemuri, un depozit de legume fructe, două unități de fabricare înghețată.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare în vigoare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sau neigienizate, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție și depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare", precizează directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare Constanța, dr. Diana Cristescu.

Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.600 de lei, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru două unități de alimentație publică și au fost acordate cinci avertismente.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la comercializare peste 3,5 tone de produse alimentare, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către distrugere prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0983 secunde