Controale în spitale, după incendiul de la Piatra Neamţ. „Nici un spital nu este într-o situaţie delicată!”

276
Controale în spitale, după incendiul de la Piatra Neamţ. „Nici un spital nu este într-o situaţie delicată!” - spital-1606135570.jpg

Articole de la același autor



Începând cu data de 15 noiembrie, personalul inspecţiei de prevenire al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a reluat activitatea de control la unităţile sanitare cu paturi, cele care au constituite secţii de terapie intensivă.
„Au fost identificate, împreună cu personalul Direcţiei de Sănătate Publică 14 asemenea construcţii. Un accent deosebit se pune pe partea de verificare a instalaţiilor electrice, semnalizarea la incendiu, echiparea cu hidranţi interiori şi hidranţi exteriori de incendiu. De asemenea, se mai verifică instruirea personalului medical şi cunoaşterea de către acesta a procedurilor de evacuare în cazul unei situaţii de urgenţă.


La nivelul judeţului Constanţa, sunt 18 unităţi sanitare cu spitalizare continuă, acestea exploatează 35 de construcţii. Dintre acestea, 10 nu au autorizaţie de securitate la incendiu. În prezent, aceste construcţii sunt în diverse faze de proiectare, în sensul că este regândit proiectul, se reabilitează instalaţia de intervenţie şi semnalizare la incendiu, altele dintre ele sunt în termenul autorizaţiei de construire, altele chiar au depus documentaţia în vederea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a transmis colonelul Mihai Georgescu.


Potrivit acestuia, toate unităţile sanitare care nu au autorizaţie de securitate la incendiu au solicitat de-a lungul timpului acest document, au depus documentaţie necesară, numai că în anumite cazuri s-a constatat că aceasta nu este conformă cu reglementările tehnice în vigoare sau anumite lucrări nu au fost executate în totalitate sau avem situaţiile în care încă sunt lucrări de investiţii şi aceste clădiri nu au fost recepţionate privind terminarea lucrărilor.


„Nici un spital nu este într-o situaţie mai delicată, acestea sunt echipate cu instalaţiile de protecţie necesare, numai că, din cauza fondurilor, lucrările se desfăşoară în unele unităţi sanitare mai repede, în altele mai accelerat, în funcţie şi de mărimea acestora”, a mai spus reprezentantul ISU Dobrogea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1284 secunde